Vreugdevuren in Vlaardingen verboden

Vreugdevuren in Vlaardingen verboden
Geen vreugdevuren – Veiligheid inwoners geeft doorslag – Flashphoto.nl
De gemeente Vlaardingen kan niet langer instaan voor onveilige situaties bij vreugdevuren rond de jaarwisseling. Daarom krijgen organisatoren dit jaar geen ontheffing voor de vuren.

De politie en de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond geven al jaren aan dat de vuren aan de Broekweg en de Marathonweg zorgen voor onveiligheid. Door het steeds zwaardere vuurwerk nemen de risicos toe.

VLAARDINGEN – Er is dit jaar geen mogelijkheid voor het organiseren van vreugdevuren tijdens de jaarwisseling in Vlaardingen. Dit heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. De combinatie van open vuur en zwaar vuurwerk geeft grote veiligheidsrisico’s. De VRR (Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond) en politie geven al jaren aan dat de vuren zorgen voor onveilige situaties. De toenemende hoeveelheid zwaar vuurwerk, vergroot de risico’s.Uit een eerder gehouden enquête onder omwonenden van beide vreugdevuren en onder het Vlaardings internetpanel, bleek dat veel respondenten zich onveilig voelen door de vreugdevuren in combinatie met vuurwerk. De organisatoren van de vreugdevuren hebben in gesprekken met de gemeente, brandweer en politie aangegeven niet voor de gevraagde veiligheid te kunnen instaan. Dit terwijl een organisator van een activiteit de verantwoordelijkheid op zich moet kunnen nemen voor een veilig verloop van de activiteit.Op basis van deze zwaarwegende redenen, heeft het college besloten de vuren niet meer toe te staan en de aangevraagde ontheffingen te weigeren in belang van omstanders en omwonenden

Stomme beslissingDe organisatie van het vreugdevuur aan de Marathonweg is boos. "Een hele stomme beslissing want nu gaan veel jongens lopen zieken met vuurwerk omdat ze nergens anders terecht kunnen. Het vreugdevuur in Duindorp Scheveningen heeft zelfs een monumentenstatus! We laten het hier niet bij zitten, wij zijn soldaten van het vreugdevuur" zegt Mari Droger van de organisatie.

Uit een eerder gehouden enquête onder omwonenden van beide vreugdevuren en onder het Vlaardings internetpanel, bleek volgens de gemeente dat veel mensen zich onveilig voelen door de vreugdevuren in combinatie met vuurwerk.

VeiligheidBovendien zouden de organisatoren van de vreugdevuren hebben aangegeven dat ze niet kunnen instaan voor de veiligheid van de omgeving.

Tien jaar geleden ging het goed mis toen het vreugdevuur aan de Broekweg explodeerde. Tientallen ramen in de omgeving sneuvelden.

Vlaardingen – Er is dit jaar geen mogelijkheid voor het organiseren van vreugdevuren tijdens de jaarwisseling in Vlaardingen. Dit heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. De combinatie van open vuur en zwaar vuurwerk geeft grote veiligheidsrisicos. De VRR (Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond) en politie geven al jaren aan dat de vuren zorgen voor onveilige situaties. De toenemende hoeveelheid zwaar vuurwerk, vergroot de risicos. Uit een eerder gehouden enquĂȘte onder omwonenden van beide vreugdevuren en onder het Vlaardings internetpanel, bleek dat veel respondenten zich onveilig voelen door de vreugdevuren in combinatie met vuurwerk. De organisatoren van de vreugdevuren hebben in gesprekken met de gemeente, brandweer en politie aangegeven niet voor de gevraagde veiligheid te kunnen instaan. Dit terwijl een organisator van een activiteit de verantwoordelijkheid op zich moet kunnen nemen voor een veilig verloop van de activiteit. Op basis van deze zwaarwegende redenen, heeft het college besloten de vuren niet meer toe te staan en de aangevraagde ontheffingen te weigeren in belang van omstanders en omwonenden.