Verdachte aangehouden voor gewelddadige woningoverval 2016

Verdachte aangehouden voor gewelddadige woningoverval 2016
Verdachte opgepakt twee jaar na gewelddadige overval op echtpaar in Harderwijk
HARDERWIJK – De politie heeft dinsdag een 37-jarige man uit Vlaardingen aangehouden voor een gewelddadige woningoverval in Harderwijk.

Bij die woningoverval van 17 december 2016 op het woonwagenkamp in Harderwijk raakte een 68-jarige man zwaargewond. De man werd meerdere keren gericht beschoten en mishandeld en moest geopereerd worden in het ziekenhuis. 

Opvallend was dat later die nacht iemand met een schotwond het Erasmus ziekenhuis in Rotterdam binnenstapte. De kogel die uit het lichaam werd gehaald, bleek na onderzoek uit hetzelfde wapen te komen waarmee het 68-jarige slachtoffer uit Harderwijk eerder die dag tijdens de overval werd beschoten.

Later die nacht werd in het Erasmus ziekenhuis in Rotterdam ook een onbekende persoon met een schotwond opgenomen. Hierbij werd een kogel uit het lichaam verwijderd. Deze kogel komt uit hetzelfde wapen waarmee het 68-jarige slachtoffer uit Harderwijk eerder die avond werd beschoten. Onlangs werd in het televisieprogramma Opsporing Verzocht aandacht besteed aan deze overval en werd gevraagd wie de man met schotwond in Rotterdam was. Dit leverde 6 tips op.

OplossenDe politie is nog altijd op zoek naar meer informatie over deze zaak. Het mannelijke slachtoffer is inmiddels aan de gevolgen van kanker overleden. Maar voor de vrouw en de nabestaanden wil de politie deze zaak graag oplossen.

De politie sluit niet uit dat er meer aanhoudingen volgen. Voor de tip die leidt tot de oplossing van deze zaak stelt de politie een beloning van 10.000 euro beschikbaar.

De politie heeft een 37-jarige Vlaardinger opgepakt. De man wordt in verband gebracht met een gewelddadige woningoverval op een ouder echtpaar aan de Deventerweg in Harderwijk op zaterdagmiddag 17 december 2016.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9960. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.destentor.nl te lezen.

Bericht gaat verder onder de video In het televisieprogramma Opsporing Verzocht is vaker aandacht besteed aan deze overval. Dit leverde zes tips op. De politie sluit niet uit meer mensen aan te houden.