Politie ontdekt 25 inklimmers in vrachtwagen Vlaardingen – Hartvannederland.nl

Politie ontdekt 25 inklimmers in vrachtwagen Vlaardingen - Hartvannederland.nl
25 mensen ontdekt in vrachtwagen scheepvaartbedrijf Vlaardingen
Onder de zogenoemde inklimmers zijn twee kinderen van zeven en negen jaar. Volgens de politie verkeren ze allemaal in goede gezondheid.

Waar de mensen de vrachtwagen in zijn geklommen en waar ze naar op weg waren, is nog niet duidelijk. De inklimmers worden naar het politiebureau gebracht om verder nagetrokken en onderzocht te worden.

Allereerst is gekeken naar de gezondheid van de aangetroffen mensen. Zij worden nu overgebracht naar het politiebureau. Daar wordt gekeken waar ze vandaan komen en hoe ze precies in de laadruimte van de vrachtwagen terecht gekomen zijn. 

Chauffeur met 25 inklimmers aangehouden in Vlaardingen | Binnenland

De Roemeense chauffeur van de vrachtwagen waarin ze gevonden werden, is ook meegenomen naar het bureau. Hij wordt verdacht van mensenhandel.

Lees ook: Politie haalde vorig jaar 1371 inklimmers uit trailers en containersEr is nog veel onduidelijk over de zaak, zegt de politiewoordvoerder. Zelfs het precieze aantal mensen was voor hem nog niet duidelijk.

25 mensen gevonden in vrachtwagen Vlaardingen

Vlaardingen – Ongeveer 25 inklimmers, waaronder twee kinderen van 7 en 9 jaar oud, zijn ontdekt in een vrachtwagen op het terrein van een scheepvaartbedrijf in Vlaardingen. Politie Rotterdam laat weten dat alle personen gezond en wel zijn.

De Roemeense chauffeur is aangehouden. Hij wordt verdacht van mensenhandel. De vrachtwagen is aangetroffen bij de ferry naar Engeland.

De inklimmers worden overgebracht naar het politiebureau. Daar worden zij onderzocht. Het is niet bekend uit welk land zij afkomstig zijn.

De ongeveer 25 mensen kunnen aangeven of ze Nederland willen verlaten of asiel willen aanvragen.

Ook de chauffeur, een man van Roemeense afkomst, gaat naar het bureau: hij wordt verdacht van mensenhandel.