Zeer grote brand in garagebedrijf Vlaardingen – Blik op nieuws

Zeer grote brand in garagebedrijf Vlaardingen - Blik op nieuws
Grote brand in haven van Vlaardingen
In Vlaardingen is dinsdagmorgen een zeer grote brand uitgebroken in een garagebedrijf. De brandweer is met groot materieel uitgerukt omdat de brand in een snel tempo om zich heen greep.

Het is nog niet duidelijk hoe de brand aan de Koningin Wilhelminahaven is ontstaan. Volgens de brandweer stijgt de rook nagenoeg recht omhoog, maar ook in de richting van Hoogvliet. Mocht men last hebben van de rook, dan is het advies om ramen en deuren te sluiten. Ook is een NL-Alert verstuurd.

De brand ontstond volgens de woordvoerder in het oude pand dat stamt uit de jaren 1900. Het vuur kon snel uitbereiden en treft mogelijk meerdere bedrijven. Inmiddels is er flink opgeschaald en werkt de brandweer met man en macht om het vuur te bestrijden. Er worden daarvoor acht blusvoertuigen ingezet.

De brandweer heeft twaalf blusvoertuigen en twee ladderwagens ingezet om de brand te bestrijden. Dit om overslag naar naastgelegen woningen te voorkomen. Om voldoende water op de plaats van de brand te krijgen, zijn ook enkele ondersteunende voertuigen ingezet.

Mensen die last hebben van de rook, wordt geadviseerd ramen en deuren te sluiten. Gelukkig trekt de rook redelijk omhoog richting de Maas waardoor woonwijken niet echt worden getroffen, laat de woordvoerder weten.

Forse brand aan de KW-haven

Er zijn vier ambulances en een traumahelikopter ter plaatsen. Enkele personen zijn nagekeken omdat zij rook hadden ingeademd. Over hun toestand is nog niets bekend. 

Hulpdiensten zijn massaal ter plaatse. Ambulancepersoneel is bezig mensen die rook inhaleerden na te kijken. Momenteel is er nog niemand afgevoerd, meldt een woordvoerder van Veiligheidsregio Rotterdam.

Ter plaatse bij brand in #Vlaardingen #Grotevisserijplein Politie druk bezig met afzetting. Geef hulpdiensten de ruimte en volg aanwijzingen op pic.twitter.com/dPl6Hx3DOn

Er komt veel zwarte rook vrij, die recht omhoog stijgt. Mensen die er last van hebben moeten ramen en deuren gesloten houden en de ventilatie uitschakelen. De rook waait richting het water en is in Spijkenisse te ruiken. 

Ter plaatse bij brand in #Vlaardingen #GrotevisserijpleinPolitie druk bezig met afzetting.Geef hulpdiensten de ruimte en volg aanwijzingen op pic.twitter.com/dPl6Hx3DOn

De brandweer is met veel materieel bezig om de brand te blussen. Ambulancepersoneel is ter plaatse om mensen die rook hebben ingeademd te behandelen. 

Garagebedrijf Willem 2 in #Vlaardingen staat in #brand: vanuit Rotterdam goed te zien @VolgVlaardingen @RTV_Rijnmond #timelapse #rook pic.twitter.com/2VKE7SM8yo

Het garagebedrijf zit in een groot, oud pand. Dit maakt de brandbestrijding erg complex, zegt de gemeente Vlaardingen. De Vulcaanweg, de Koningin Wilhelminahaven en het Visserijplein zijn afgesloten.

Koningin Wilhelminakade Vlaardingen: De brand is uitgebroken in een garagebedrijf. De rook is van ver te zien. pic.twitter.com/6oDAk7s9jz