Grote brand in garagebedrijf Vlaardingen – Hartvannederland.nl

Grote brand in garagebedrijf Vlaardingen - Hartvannederland.nl
Gewonden bij grote brand in haven van Vlaardingen
"De brandweer is bij de achterliggende woningen aan het kijken of er meer mogelijke slachtoffers zijn", meldt verslaggever Ronald van Oudheusden. 

Bij de brand komt veel zwarte rook vrij, die recht omhoog stijgt. Mensen die er last van hebben moeten ramen en deuren gesloten houden en de ventilatie uitschakelen. De rook waait richting het water. Voor Pernis, Spijkenisse en Hoogvliet is een NL Alert verstuurd. Uit het gebied wordt veel geklaagd over stank. 

De wind staat richting Hoogvliet. In verband met de rookontwikkeling is een NL-Alert verstuurd. De brandweer zet verkenningsploegen in om de rookontwikkeling in kaart te brengen.

Verkenningsploegen zijn in de regio actief om de verspreiding van de rook en de stankoverlast in kaart te brengen. Bij het blussen krijgt de brandweer hulp van blusboten van het Havenbedrijf. 

De brandweer is met acht voertuigen en groot materiaal ter plekke. Het garagebedrijf zit in een groot, oud pand. Dit maakt het bestrijden van de brand erg complex.

"De brand is om 10:00 uur nog niet onder controle", meldt verslaggever Ronald van Oudheusden. "Om 09:30 uur was de rook nog gitzwart."

De brand zou zijn begonnen in de biljartzaal van truckerscafé Pitstop. De Vulcaanweg, de Koningin Wilhelminahaven en het Visserijplein zijn afgesloten.

Dat meldt de betrokken veiligheidsregio. Omwonenden hebben vanwege de rookontwikkeling het advies gekregen de ramen en deuren te sluiten.

VLAARDINGEN – Er woedt dinsdagochtend een zeer grote brand in een garagebedrijf aan de Koningin Wilhelminahaven in Vlaardingen. Rookwolken zijn in de wijde omgeving te zien.

Hulpdiensten zijn massaal ter plaatse. Ambulancepersoneel is bezig mensen die rook inhaleerden na te kijken. Momenteel is er nog niemand afgevoerd, meldt een woordvoerder van Veiligheidsregio Rotterdam.

De brand ontstond volgens de woordvoerder in het oude pand dat stamt uit de jaren 1900. Dat maakt het blussen erg complex, aldus de Veiligheidsregio. Het vuur kon snel uitbereiden en treft mogelijk meerdere bedrijven. Inmiddels is er flink opgeschaald en werkt de brandweer met man en macht om het vuur te bestrijden. Er worden daarvoor acht blusvoertuigen ingezet.

De wind staat richting Hoogvliet. In verband met de rookontwikkeling is een NL Alert verstuurd. Het advies is bij last van rook ramen en deuren te sluiten en ventilatiesystemen uit te schakelen.