Grote brand in pakhuis aan Koningin Wilhelminahaven in Vlaardingen: mogelijk nog mensen binnen – AD.nl

Grote brand in pakhuis aan Koningin Wilhelminahaven in Vlaardingen: mogelijk nog mensen binnen - AD.nl
Gewonden bij grote brand in haven van Vlaardingen
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

Het is niet duidelijk hoe de brand is ontstaan. Getuigen zeggen dat ze een auto hard hebben zien wegrijden. 

De brandweer is met acht voertuigen en groot materiaal ter plekke. Het garagebedrijf zit in een groot, oud pand. Dit maakt het bestrijden van de brand erg complex. Een deel van het pand is ingestort.

Bij de brand komt veel zwarte rook vrij, die recht omhoog stijgt. Mensen die er last van hebben moeten ramen en deuren gesloten houden en de ventilatie uitschakelen. De rook waait richting het water. Voor Pernis, Spijkenisse en Hoogvliet is een NL Alert verstuurd. Uit het gebied wordt veel geklaagd over stank. 

De wind staat richting Hoogvliet. In verband met de rookontwikkeling is een NL-Alert verstuurd. De brandweer zet verkenningsploegen in om de rookontwikkeling in kaart te brengen.

Verkenningsploegen zijn in de regio actief om de verspreiding van de rook en de stankoverlast in kaart te brengen. Bij het blussen krijgt de brandweer hulp van twee blusboten van het Havenbedrijf. 

Er is flink opgeschaald en werkt de brandweer met man en macht om het vuur te bestrijden. Er worden daarvoor acht blusvoertuigen ingezet. Havenbedrijf Rotterdam draagt ook een steentje bij met twee blusboten. Die zorgen ervoor dat de brandweer water krijgt vanuit de haven.

De brand zou zijn begonnen in garagebedrijf Willem II. In het gebouw zitten verder onder meer een Grieks restaurant, een truckerscafé en een marketingbedrijf. Het historische gedeelte is overeind gebleven.