Spectaculaire beelden: brandweer redt vrouw uit vlammenzee in Vlaardingen – Hartvannederland.nl

Spectaculaire beelden: brandweer redt vrouw uit vlammenzee in Vlaardingen - Hartvannederland.nl
Drie gewonden door grote brand bij garagebedrijf in Vlaardingen
Twee anderen zijn met behulp van een autoladder gered. Ook zij zijn onderzocht door ambulancepersoneel, maar hoeven niet naar het ziekenhuis.

De brandweer is met acht voertuigen en groot materiaal ter plekke. Het garagebedrijf zit in een groot, oud pand. Dit maakt het bestrijden van de brand erg complex. Een deel van het pand is ingestort.

Er is flink opgeschaald en werkt de brandweer met man en macht om het vuur te bestrijden. Er worden daarvoor acht blusvoertuigen ingezet. Havenbedrijf Rotterdam draagt ook een steentje bij met twee blusboten. Die zorgen ervoor dat de brandweer water krijgt vanuit de haven.

De wind staat richting Hoogvliet. In verband met de rookontwikkeling is een NL-Alert verstuurd. De brandweer zet verkenningsploegen in om de rookontwikkeling in kaart te brengen.

De brand ontstond volgens de woordvoerder in het oude pand dat stamt uit de jaren 1900. Dat maakt het blussen erg complex, aldus de Veiligheidsregio. Het vuur kon snel uitbereiden en treft mogelijk meerdere bedrijven.

Bij de bestrijding van de brand worden twee blusboten van het Havenbedrijf Rotterdam ingezet om de brandweer te voeden met water vanuit de haven.

De wind staat richting Hoogvliet. In verband met de rookontwikkeling is een NL Alert verstuurd. Het advies is bij last van rook ramen en deuren te sluiten en ventilatiesystemen uit te schakelen.

Het is niet duidelijk hoe de brand is ontstaan. Getuigen zeggen dat ze een auto hard hebben zien wegrijden. 

VLAARDINGEN – Er woedt dinsdagochtend een zeer grote brand in een garagebedrijf aan de Koningin Wilhelminahaven in Vlaardingen. Rookwolken zijn in de wijde omgeving te zien.

Bij de brand komt veel zwarte rook vrij, die recht omhoog stijgt. Mensen die er last van hebben moeten ramen en deuren gesloten houden en de ventilatie uitschakelen. De rook waait richting het water. Voor Pernis, Spijkenisse en Hoogvliet is een NL Alert verstuurd. Uit het gebied wordt veel geklaagd over stank. 

Drie mensen hebben rook binnengekregen. Zij zijn door ambulancepersoneel verzorgd en naar het ziekenhuis gebracht voor verdere controle.

Verkenningsploegen zijn in de regio actief om de verspreiding van de rook en de stankoverlast in kaart te brengen. Bij het blussen krijgt de brandweer hulp van twee blusboten van het Havenbedrijf. 

De brand zou zijn begonnen in garagebedrijf Willem II. In het gebouw zitten verder onder meer een Grieks restaurant, een truckerscafé en een marketingbedrijf. Het historische gedeelte is overeind gebleven. Wel wordt een sloper ingezet om een deel van het verzamelgebouw te slopen, zodat de brand volledig geblust kan worden.