Grote brand in pakhuis aan Koningin Wilhelminahaven in Vlaardingen geblust – AD.nl

Grote brand in pakhuis aan Koningin Wilhelminahaven in Vlaardingen geblust - AD.nl
Gewonden bij grote brand in haven van Vlaardingen
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

Het is niet duidelijk hoe de brand is ontstaan. Bij de brand kwam veel zwarte rook vrij, die recht omhoog steeg. Mensen die er last van hebben moesten ramen en deuren gesloten houden en de ventilatie uitschakelen. De rook waaide richting het water. Voor Pernis, Spijkenisse en Hoogvliet werd een NL Alert verstuurd. Uit het gebied werd veel geklaagd over stank. 

De brandweer is met acht voertuigen en groot materiaal ter plekke. Het garagebedrijf zit in een groot, oud pand. Dit maakt het bestrijden van de brand erg complex. Een deel van het pand is ingestort.

Drie gewonden door grote brand bij garagebedrijf in Vlaardingen

Verkenningsploegen waren in de regio actief om de verspreiding van de rook en de stankoverlast in kaart te brengen. Bij het blussen kreeg de brandweer hulp van twee blusboten van het Havenbedrijf en van andere korpsen. 

Gewonden en veel stankoverlast bij brand in bedrijvenpand Vlaardingen

De brand zou zijn begonnen in garagebedrijf Willem II. In het gebouw zitten verder onder meer een Grieks restaurant, een truckerscafé en een marketingbedrijf. Het historische gedeelte is overeind gebleven. Wel werd een sloper ingezet om een deel van het verzamelgebouw te slopen, zodat de brand volledig geblust kon worden.

Bij de bestrijding van de brand worden twee blusboten van het Havenbedrijf Rotterdam ingezet om de brandweer te voeden met water vanuit de haven.