Grote brand in garagebedrijf Vlaardingen na urenlang blussen gedoofd – Hartvannederland.nl

Grote brand in garagebedrijf Vlaardingen na urenlang blussen gedoofd - Hartvannederland.nl
Gewonden bij grote brand in haven van Vlaardingen
Het is niet duidelijk hoe de brand is ontstaan. Bij de brand kwam veel zwarte rook vrij, die recht omhoog steeg. Mensen die er last van hebben moesten ramen en deuren gesloten houden en de ventilatie uitschakelen. De rook waaide richting het water. Voor Pernis, Spijkenisse en Hoogvliet werd een NL Alert verstuurd. Uit het gebied werd veel geklaagd over stank. 

Verkenningsploegen waren in de regio actief om de verspreiding van de rook en de stankoverlast in kaart te brengen. Bij het blussen kreeg de brandweer hulp van twee blusboten van het Havenbedrijf en van andere korpsen. 

De brand zou zijn begonnen in garagebedrijf Willem II. In het gebouw zitten verder onder meer een Grieks restaurant, een truckerscafé en een marketingbedrijf. Het historische gedeelte is overeind gebleven. Wel werd een sloper ingezet om een deel van het verzamelgebouw te slopen, zodat de brand volledig geblust kon worden.

Twee anderen zijn met behulp van een autoladder gered. Ook zij zijn onderzocht door ambulancepersoneel, maar hoeven niet naar het ziekenhuis.

De brandweer is met acht voertuigen en groot materiaal ter plekke. Het garagebedrijf zit in een groot, oud pand. Dit maakt het bestrijden van de brand erg complex. Een deel van het pand is ingestort.

De wind staat richting Hoogvliet. In verband met de rookontwikkeling is een NL-Alert verstuurd. De brandweer zet verkenningsploegen in om de rookontwikkeling in kaart te brengen.

Bij de bestrijding van de brand worden twee blusboten van het Havenbedrijf Rotterdam ingezet om de brandweer te voeden met water vanuit de haven.