Oorzaak grote brand Vlaardingen nog niet duidelijk – RTV Rijnmond

Oorzaak grote brand Vlaardingen nog niet duidelijk - RTV Rijnmond
Day After na verwoestende brand Koningin Wilhelminahaven Vlaardingen
"Over de toedracht kunnen we nog helemaal niks zeggen op dit moment", zegt Van de Ven. "Zolang het nablussen nog bezig is, kan het onderzoek nog niet worden afgerond."

De brandweer gaf dinsdagavond rond 20:00 uur het sein brand meester. De brandweer moest echter ook afgelopen nacht en woensdag terugkomen om her en der smeulende restanten te blussen.Lees ook: Brandweer geeft sein brand meester voor grote brand Vlaardingen

Gewonden en veel stankoverlast bij brand in bedrijvenpand Vlaardingen

 "Het kan zomaar zijn dat dat nablussen nog een paar keer nodig is de komende dagen", zegt Van de Ven. "Er wordt vandaag een plan gemaakt met de brandweer, politie en de gemeente om te kijken hoe we ervoor kunnen zorgen dat het zo snel mogelijk uitgaat."

Een woordvoerder van de brandweer sluit niet uit dat de oorzaak van de brand mogelijk nooit boven water komt. "De verwoesting is te groot op de plek waar de brand ontstaan is." Zo zijn muren ingestort. Dat maakt sporenonderzoek moeilijker. 

Een ondernemer op de vierde verdieping van het gebouw, Michel van Velzen, heeft geluk gehad. Hij mocht dinsdagavond en woensdagmiddag onder begeleiding naar binnen om de staat van de ruimte te bekijken. "Je houdt in eerste instantie je hart vast", zegt de ondernemer. "In onze gedachte was het ook al aan de binnenkant helemaal uitgebrand, maar achteraf bleek dat ons stuk nog enigszins gespaard is gebleven."

De ondernemer gaat niet bij de pakken neerzitten. "We moeten door, daar zijn we ook ondernemers voor. We hebben geen tijd om stil te zitten. We moeten positief blijven en snel een nieuwe plek vinden."  Lees ook: Dag na brand in Vlaardingen: Dit is niet te beschrijven

Vlaardingen – 24 uur na de verwoestende brand aan de Koningin Wilhelminahaven in Vlaardingen liggen de resten van de diverse bedrijven er troosteloos bij. De brandweer is de afgelopen nacht nog bezig geweest na nablussen. Een beetje rook is af en toe nog te zien tussen de puinhopen wat ooit een truckerscafé en een garagebedrijf waren. Ook het aangrenzende pand met diverse horecagelegenheden en woningen is zwaar beschadigd. De schade loopt waarschijnlijk in de miljoenen euros.