RET komt met elektrische bussen in Vlaardingen – Vlaardingen24

RET komt met elektrische bussen in Vlaardingen - Vlaardingen24
Proefrit met één van de 55 nieuwe elektrische RET-bussen
VLAARDINGEN – Halverwege december dit jaar rijdt de RET met 55 volledig elektrische bussen in Vlaardingen. De elektrische bus gaat in Vlaardingen rijden op lijn 56. De nieuwe bussen bieden reizigers straks verschillende voordelen: ze hebben een moderne inrichting, beschikken over USB-laadpunten, pinautomaten met de mogelijkheid om contactloos te betalen en reizigers kunnen er met de barcode in- en uit te checken. Daarnaast zijn de nieuwe voertuigen stiller dan dieselbussen. Ook de omgeving gaat erop vooruit: met de bussen brengt de RET zijn CO2-uitstoot en de mate van luchtvervuiling terug. De bussen worden geladen met groene stroom, waardoor de CO2-footprint van het RET-busvervoer daalt. In de directe omgeving van de bussen is de uitstoot direct gereduceerd naar nul. De huidige dieselbussen worden gefaseerd vervangen. Vóór 2030 heeft de RET in lijn met de landelijke afspraken en de afspraken met de Metropoolregio Rotterdam Den Haag alle dieselbussen vervangen door elektrische bussen. In 2021 komen er nog 50 zero emissiebussen bij, in 2024 weer 50 en in 2029 de laatste 110. De bussen worden ’s nachts opgeladen bij de RET-busgarage aan de Kleiweg. Tijdens de dag worden ze in 15-20 minuten bijgeladen op snellaadstations op de eindpunten van lijn 56 in Vlaardingen (Holy en Vlaardingen-West).

Het streven van de RET is om alle dieselbussen voor 2030 te vervangen door bussen die geen uitstoot veroorzaken. Johan Taal, programmamanager van de RET, vertelt dat zij momenteel in een transitieperiode zitten. "We beginnen klein, met 55 elektrische bussen, maar wij gaan iedere keer weer opschalen. Stapsgewijs. In 2030 is de hele vloot, 256 bussen, 100% zero emissie."

Maurice Unck, directeur van de RET, legt uit waarom de vloot niet in één keer wordt vervangen. "Wat wij proberen is om continu de nieuwste technologie te pakken. We hadden ook in één keer 250 bussen kunnen kopen, maar dan zitten we tien tot vijftien jaar aan die technologie vast. We doen het nu in stapjes; iedere twee tot drie jaar een stap. Zodat we steeds de nieuwste technologie hebben."

Volgens Maurice Unck zijn deze e-bussen niet alleen beter zijn voor het milieu, maar ook voor de reizigers en de mensen die in de omgeving wonen van een busroute. "Deze bus is heel stil. Dit is niet alleen fijn voor de passagiers, maar ook voor de omwonenden. Het is namelijk echt een heel verschil of deze e-bus of een dieselbus door je straat rijdt. Daarnaast heeft de bus een ander interieur en wat nieuwe snufjes, zoals usb-oplaadpunten."