Mogelijk meerdere verstekelingen gevonden op veerboot in Vlaardingen – Hartvannederland.nl

Mogelijk meerdere verstekelingen gevonden op veerboot in Vlaardingen - Hartvannederland.nl
Meerdere verstekelingen aangetroffen op schip in haven van Vlaardingen
Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren?

1 Een groep verstekelingen is dinsdagavond aangetroffen op een schip in Vlaardingen. De hulpdiensten zijn daarom massaal uitgerukt naar de Vulcaanhaven.

Er is opgeschaald naar GRIP-1. Dit houdt in dat hulpdiensten moeten samenwerken vanwege de schaal van het incident. Wat er precies aan de hand is, is op dit moment niet duidelijk.

Een woordvoerder van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond kon nog niet vertellen om hoeveel personen het gaat. Ook is niet duidelijk hoe het met de groep gaat.

De veiligheidsregio meldt dat er extra ambulances onderweg zijn. Er is ook een traumahelikopter opgeroepen.

Het Rode Kruis stuurt op verzoek van de hulpdiensten twee noodhulpteams naar Vlaardingen. De teams, bestaande uit in totaal zestien hulpverleners, zullen het ambulancepersoneel eventueel bijstaan bij het verlenen van hulp aan lichtgewonden.

VLAARDINGEN – Update – Er zijn zon 25 verstekelingen aangetroffen op een veerboot die dinsdagavond vanaf de Vulcaanhaven in Rotterdam-Vlaardingen richting de Noordzee koers heeft gezet. Dat bevestigen de politie en scheepvaartbedrijf DFDS aan De Telegraaf.

Er kwamen migranten aan boord in een trailer, vertelt een woordvoerder van het bedrijf. Hij kan niet bevestigen of ze in een koelcel zaten. We staan in nauw contact met de politie. We willen graag dat de politie aan boord komt en wachten totdat zij actie ondernemen.

Volgens de politie gaat het om een schip dat richting Engeland toog. Ze kwamen er na een paar kilometer achter dat er mensen aan boord waren, vertelt een politiewoordvoerder.

Daarna is meteen rechtsomkeer gemaakt. De Brittania Seaways is inmiddels de haven weer binnengevaren. Er zijn extra veel ambulances onderweg, zo lieten de hulpdiensten weten.

Hoe de verstekelingen eraan toe zijn, kan de politie nog niet zeggen. Volgens de politie gaat het om zon 25 mensen.

Bent u in de Rotterdamse haven of weet u meer? App naar onze whatsapp tiplijn. Of zet het nummer van de tiplijn in je telefoon: +31613650952