25 verstekelingen in koelcontainer op veerboot Vlaardingen – NOS

25 verstekelingen in koelcontainer op veerboot Vlaardingen - NOS
25 verstekelingen aangetroffen op veerboot bij Vlaardingen
NOS zoom in NOS Nieuws • Binnenland • Vandaag, 19:02 • Aangepast Vandaag, 21:05 25 verstekelingen in koelcontainer op veerboot Vlaardingen Op een veerboot die onderweg was van Vlaardingen naar de Engelse haven Felixstowe is een groep van 25 verstekelingen aangetroffen. Ze zijn in een koelcel op een vrachtwagencombinatie gevonden. Vanaf het schip kwam het bericht dat er geen doden zijn, meldt de veiligheidsregio.

De verstekelingen zijn van boord gehaald en krijgen de eerste medische hulp. Twee mensen zijn naar het ziekenhuis gebracht, maar hun situatie zou niet zorgelijk zijn. Het lijkt te gaan om een groep mannen.

Het is onbekend wat hun nationaliteit is. “Het lijkt erop dat de groep mannen die ik zag worden afgevoerd, uit het Midden-Oosten komt”, zegt NOS-verslaggever Robert Bas. Sommigen hadden zilverkleurige reddingsdekens om tegen de kou.

Het is nog niet duidelijk uit welk land de mensen komen, aldus Frankenhuis. De politie zal daarover morgen met informatie komen. Wat de rol van de chauffeur is, wordt ook nog onderzocht. Speurhonden hebben het schip nog onderzocht, daar is verder niemand aangetroffen.

De bemanning heeft de verstekelingen buitengaats gevonden. Het schip, de Britannia Seaways, is daarna teruggekeerd naar Vlaardingen. De politie is aan boord op zoek naar mogelijke achtergebleven verstekelingen. Daarbij worden ook speurhonden ingezet.

De migranten kwamen aan boord in een trailer, laat een woordvoerder van het scheepvaartbedrijf DFDS weten aan De Telegraaf. Hoe dat kon gebeuren, is nog niet bekend. De chauffeur is aangehouden, meldt de politie.

De hulpdiensten rukten massaal uit naar de Vulcaanhaven. Minstens twintig ambulances waren aanwezig vanuit verschillende regios, volgens de politiewoordvoerder.

De Brittania Seaways voer richting het Engelse Felixstowe. De bemanning kwam er na een paar kilometer achter dat er mensen aan boord waren, vertelt een politiewoordvoerder. Daarna is meteen rechtsomkeert gemaakt.

Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren?

VLAARDINGEN – De 25 verstekelingen die werden aangetroffen aan boord van een veerboot zijn in Vlaardingen allemaal levend van het vrachtschip gehaald. Dat meldt de politie. Die heeft één aanhouding verricht.

20 Dinsdagavond zijn 25 verstekelingen aangetroffen in een koelcontainer op een schip bij Vlaardingen. De hulpdiensten zijn daarom massaal uitgerukt naar de Vulcaanhaven, waar de veerboot richting Engeland weer is aangemeerd.

Van de 25 mensen zijn er twee naar het ziekenhuis gebracht. Zij voelden zich niet lekker, vertelt een politiewoordvoerder. De rest is even voor 21.00 uur in een bus weggevoerd.

De groep is door de hulpdiensten van boord gehaald. Twee personen gaan naar het ziekenhuis voor extra medische zorg, aldus de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. De rest wordt na een medische controle overgebracht naar een politielocatie.

De verstekelingen zaten in een schip dat vanaf de Vulcaanhaven in Vlaardingen koers had gezet richting de Noordzee. De migranten hadden zich in een koelcel verstopt.

De 25 verstekelingen waren met het schip onderweg naar de Engelse plaats Felixstowe. Of er nog meer verstekelingen aan boord zijn, is niet bekend. Er wordt met speurhonden gezocht naar eventuele achterblijvers.

Bent u in de Rotterdamse haven of weet u meer? App naar onze whatsapp tiplijn. Of zet het nummer van de tiplijn in je telefoon: +31613650952

Er is opgeschaald naar GRIP-1. Dit houdt in dat hulpdiensten moeten samenwerken vanwege de omvang van het incident. Ambulances uit verschillende regios rukten massaal uit. Er was ook een traumahelikopter opgeroepen.

Het Rode Kruis heeft op verzoek van de hulpdiensten twee noodhulpteams gestuurd. De teams, die uit zestien hulpverleners bestaan, zijn er ter ondersteuning van het ambulancepersoneel.