25 verstekelingen levend uit koelcontainer gehaald op vrachtschip Vlaardingen – AD.nl

25 verstekelingen levend uit koelcontainer gehaald op vrachtschip Vlaardingen - AD.nl
25 verstekelingen aangetroffen op veerboot bij Vlaardingen
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren?

Video: Veel ambulances naar Vulcaanhaven voor verstekelingen op veerboot

37 Dinsdagavond zijn 25 verstekelingen aangetroffen in een koelcontainer op een veerboot bij Vlaardingen. De chauffeur van de vrachtwagen waar de container op stond is aangehouden.

Of de chauffeur op de hoogte was van de aanwezigheid van de personen, is op dit moment niet duidelijk. De politie kan nu ook nog niets zeggen over de nationaliteit van de man.

De veerboot van Britannia Seaways keerde kort de vondst van de verstekelingen terug naar de Vulcaanhaven in Vlaardingen. Waar de groep vandaan komt, is niet bekend. Dat wordt de komende dagen pas duidelijk. De politie gaat ervan uit dat het om illegale migranten gaat.

De groep is door de hulpdiensten van boord gehaald. Twee personen ontvangen in het ziekenhuis extra medische zorg, aldus de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. De rest wordt na een medische controle overgebracht naar een politielocatie.

De 25 verstekelingen waren met het schip onderweg naar de Engelse plaats Felixstowe. Er werden speurhonden ingezet bij de zoektocht naar eventuele achterblijvers, maar er werd niemand aangetroffen.

Na de melding over de verstekelingen werd opgeschaald naar GRIP-1. Dit houdt in dat hulpdiensten moeten samenwerken vanwege de omvang van het incident. Ambulances uit verschillende regios rukten massaal uit. Er was ook een traumahelikopter opgeroepen.

Het Rode Kruis stuurde op verzoek van de hulpdiensten twee noodhulpteams. De teams, die uit zestien hulpverleners bestaan, zijn er ter ondersteuning van het ambulancepersoneel.