Arnhemse terreurverdachte vrijgelaten

Arnhemse terreurverdachte vrijgelaten
Eén van zeven terreurverdachten aanslag Nederland weer vrij
ARNHEM – Een van de verdachten die eind september werden aangehouden in een terreuronderzoek is weer op vrije voeten. Het gaat om een 18-jarige man uit Arnhem.

Hij is deze maandag door de officier van justitie vrijgelaten, maar blijft wel verdachte. Zes medeverdachten blijven wel in de cel. De zeven worden verdacht van het voorbereiden van een terroristische aanslag in Nederland en deelname aan een terreurorganisatie.

De verdenking tegen de 18-jarige Arnhemmer is ondanks diepgaand onderzoek niet uitgebreid, zegt een woordvoerder van het Landelijk Parket. Na het politieonderzoek zal het Openbaar Ministerie een beslissing nemen of hij vervolgd wordt. Dat kan betekenen dat de man voor de rechter moet komen, maar ook dat de zaak wordt geseponeerd.

ARNHEM – Een van de verdachten in het onderzoek naar het voorbereiden van een terroristische aanslag, een 18-jarige man uit Arnhem, is maandag door de officier van justitie in vrijheid gesteld. De man blijft voor de duur van het onderzoek wel verdachte.

De terreurgroep zou volgens RTL Nieuws plannen hebben voor een aanslag op de Pride Amsterdam. De hoofdverdachte zou dat hebben gedeeld met een undercoveragent. Vier van de verdachten kregen in september in een vakantiehuisje een wapentraining van undercoveragenten. De wapens waren onklaar gemaakt en in het huisje hing afluisterapparatuur.

Pro forma zitting De zes andere verdachten verblijven sinds hun aanhouding in voorlopige hechtenis. De strafzaak tegen hen wordt op 10 januari 2019 op een pro forma zitting voor het eerst door de rechtbank behandeld.

Bekijk ook ons dossier over jihadistische radicalisering.Van de zes verdachten die nog vastzitten komen er twee uit Arnhem, twee uit Rotterdam, een uit Huissen en een uit Vlaardingen. Ze komen op 10 januari voor het eerst voor de rechter. Die dag is er een pro formazitting, waar wordt besproken hoe de zaak verdergaat.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.