Basketballers Weert in Leiden onderuit

Basketballers Weert in Leiden onderuit
Basketballers Apollo winnen eindelijk weer eens
AMSTERDAM – De basketballers van Apollo Amsterdam hebben eindelijk weer eens gewonnen. In de eigen Apollohal werd het 94-80 tegen de nummer zes, Aris Leeuwarden.

Coach Patrick Faijdherbe kan weer over wat meer spelers beschikken dan in de wedstrijd van vorige week tegen Leiden. Toen waren er maar zes spelers beschikbaar. En afgelopen donderdag verloren de Amsterdammers zelfs van de nummer laatst, BAL Weert, zodat ze zelf op de laatste plek belandden.

Van der Horst terugInmiddels is aanvoerder Dimeo van der Horst weer hersteld van zijn enkelblessure en kon Faijdherbe in totaal weer acht spelers speeltijd geven. Dat zorgde meteen voor beter spel en de winst. In het eerste kwart mocht Aris nog even een voorsprong nemen (3-9), maar bij het begin van het tweede kwart stond Apollo met 21-20 voor. Die voorprong werd niet meer uit handen gegeven, want via 39-35 bij de rust en 68-53 na drie kwarten, wonnen de Amsterdammers uiteindelijk met 94-80.

TopscorersDimeo van der Horst was met 25 punten topscorer, Berend Weijs kwam tot 20 punten en Malevy Leons scoorde 16 punten.

Door de winst geeft Apollo de laatste positie op de ranglijst weer over aan BAL Weert en staat negende met vier punten uit twaalf duels.

Na de eerste zege van afgelopen donderdag tegen Apollo Amsterdam had de Weerter hekkensluiter tegen de nummer twee van de ranglijst vooral voor rust niets te vertellen. In een hoog tempo werd de zwakke Limburgse dekking zoek gespeeld. Leiden koerste lange tijd op een extreem hoog afrondingspercentage van boven de zeventig procent waartegen niets te beginnen was. Halverwege moest BAL daarom al meer dan zestig punten incasseren (62-37). Het pleitte voor de Limburgers dat ze ondanks het enorme klassenverschil altijd hun eigen spel bleven spelen. Regelmatig leidde dat tot mooie aanvallen en omdat Leiden na de pauze de teugels wat liet vieren liep de achterstand nauwelijks verder op. Uiteindelijk haalden vier spelers de dubbele cijfers met opnieuw de Amerikaan Tony Washington als topscorer. Hij was goed voor achttien punten en pakte daarnaast zeven rebounds. Ook spelverdeler Nino Gorissen kon met tien assists op een goed optreden terugkijken