Dode gevonden in azc Weert, politie gaat uit van misdrijf – NOS

Dode gevonden in azc Weert, politie gaat uit van misdrijf - NOS
Dode asielzoekerscentrum Weert: medebewoner aangehouden
Het asielzoekerscentrum in Weert Track88 zoom in NOS Nieuws • Binnenland • Gisteren, 10:46 • Aangepast Gisteren, 12:04 Dode gevonden in azc Weert, politie gaat uit van misdrijf In het asielzoekerscentrum in Weert is een 25-jarige bewoner overleden. De politie gaat uit van een misdrijf, maar houdt voorlopig alle scenarios open. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) bevestigt het sterfgeval, maar wil niks zeggen zolang de politie onderzoek doet.

De politie kwam vanochtend rond 08.45 uur op een melding van een mogelijke vechtpartij bij de opvanglocatie aan de Kazernelaan af. Daar troffen ze de dode man aan.

De politie maakt de nationaliteit van het slachtoffer niet bekend. Een 29-jarige medebewoner is opgepakt. “We sluiten meerdere aanhoudingen niet uit”, voegde een woordvoerder toe. Hoe de man precies is overleden moet later uit onderzoek blijken.

Het asielzoekerscentrum in Weert kreeg in 2018 te maken met ongeregeldheden. Zon dertig Dublingangers, mensen die steeds in een ander land asiel aanvragen als ze ergens zijn uitgeprocedeerd, veroorzaakten veel overlast in en rondom het asielzoekerscentrum.

Dode man aangetroffen in azc in Weert, politie gaat uit van misdrijf

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.