Drietal probeert bij Amerikaanse inlichtingendienst binnen te dringen

Veel politie-eenheden en andere hulpdiensten zijn ernaar toe. De veiligheidsdiensten laten weten dat er drie mensen zijn gearresteerd, een van het ligt met verwondingen in het ziekenhuis. Het gaat om drie mannen die in een auto zaten die het terrein van de NSA op wilde rijden. 

De plaatselijke politie bevestigt op Twitter een incident bij de NSA, maar stelt dat de inlichtingendienst zelf de zaak in onderzoek heeft. De nabijgelegen snelweg is afgesloten.

3 twitter @NBCNews Schietpartij aan hoofdkwartier NSA: 1 gewonde, 1 arrestatie Er is geschoten bij een ingang van het complex in Fort Meade waar de Amerikaanse inlichtingendienst NSA (National Security Agency) is gevestigd. De bestuurder van een zwarte auto zou er op een veiligheidsbarrière zijn ingereden. De NSA liet al snel weten dat alles onder controle is en dat andere ingangen van het complex open zijn gebleven. Er viel één gewonde. Volgens de Amerikaanse media is de vermoedelijke schutter opgepakt.

De NSA zelf meldt dat de situatie onder controle is en er geen sprake is van een veiligheidsrisico. Federale autoriteiten hebben laten weten dat het geen terrorisme was.

Volgens nieuwszender CBS was bij een van de bezoekersingangen eerder een SUV tot stoppen gemaand. Op beelden die de zender heeft verspreid zijn kogelgaten in de auto te zien.

The Washington Post meldt, op basis van een woordvoerder van de politie van Fort Meade, dat één iemand verwond werd en naar het ziekenhuis is gebracht. Aanvankelijk had ABC 7 News melding gemaakt van drie neergeschoten mensen, maar ook die zender houdt het intussen op één gewonde. Nog volgens mediaberichten werd er een verdachte gearresteerd.

Schietpartij aan ingang van Amerikaanse inlichtingendienst NSA: drie mensen neergeschoten

Het hoofdkantoor van de NSA is gevestigd op het terrein van Fort Meade, een Amerikaanse militaire basis in de staat Maryland. Daar zitten ook veel andere veiligheids- en inlichtingendiensten.

De politie van de Amerikaanse staat Maryland onderzoekt woensdag een schietpartij vroeg in de ochtend (plaatselijke tijd) aan het hoofdkwartier van inlichtingendienst NSA in Fort Meade. Het Witte Huis deelt mee dat president Donald Trump al op de hoogte werd gebracht.

Bij een schietpartij nabij het hoofdkwartier van de Amerikaanse inlichtingendienst NSA (National Security Agency) in Fort Meade in de staat Maryland zijn verschillende personen gewond geraakt. Dat melden verschillende Amerikaanse media. Eén persoon is door de politie opgepakt. Er is geen sprake van terrorisme.

Volgens de NSA is de nabijgelegen snelweg afgesloten in beide richtingen, omwille van het lopende politieonderzoek. Televisiezender CBS News berichtte over een SUV die dichtbij de ingang van de NSA kogelgaten had in de vooruit.

Aan het hoofdkwartier van de Amerikaanse inlichtingendienst in Fort Meade in de staat Maryland is het deze ochtend om 07.00 uur lokale tijd, iets na de middag voor ons, tot een vuurgevecht gekomen toen een terreinwagen de ingang wilde forceren. De drie personen die in de wagen zaten, werden gearresteerd. Een van de inzittenden plus een NSA-agent en een burger werden overgebracht naar het ziekenhuis, zo liet de Federal Bureau of Investigation (FBI) weten. De FBI laat ook weten dat er geen sprake is van terrorisme.

“De president is op de hoogte van de schietpartij in Fort Meade en onze gedachten en gebeden zijn bij iedereen die betrokken is”, zei het Witte Huis in een verklaring.

Volgens nieuwszender CBS was bij een van de bezoekersingangen een SUV tot stoppen gemaand. Beelden van nieuwszender CBS tonen een zwarte SUV die kennelijk is ingereden op een betonnen afzetting met kogelgaten in de voorruit.

De precieze omstandigheden en het motief zijn nog niet bekend, maar het is niet het eerste incident nabij het NSA. In maart 2015 probeerde een auto in te rijden op de hoofdingang van het gebouw. De bewakers openden toen het vuur en een van de inzittenden werd daarbij gedood. De personen in de auto bleken toen onder invloed van drugs te zijn.

De inlichtingendienst zelf liet via Twitter weten dat ze samen met de lokale ordediensten het incident onderzoekt. “De situatie is onder controle en er is niet langer sprake van dreiging”, klinkt het nog. Ook de FBI werkt mee aan het onderzoek. De nabijgelegen snelweg is lange tijd afgesloten geweest. 

Buitenland Drie mensen neergeschoten bij hoofdkwartier van Amerikaanse geheime dienst NSA Volgens de eerste gegevens was er een schietpartij net buiten de campus van Fort Meade, het hoofdkwartier van de National Security Agency (NSA) vlakbij Washington. Een persoon zou door de politie opgepakt zijn.

NSA Police and local law enforcement are addressing an incident that took place this morning at one of NSA's secure vehicle entry gates. The situation is under control and there is no ongoing security or safety threat.

14:49 Veel is er nog niet bekend over de schietpartij, maar volgens de tv-zender CBS News vond die plaats vlakbij de ingang van het NSA-gebouw in de staat Maryland, op iets meer dan 40 kilometer van de hoofdstad Washington DC. De zender toonde beelden van een zwarte auto met kogelgaten in de ruiten.

Het hoofdkantoor van de NSA is gevestigd op het terrein van Fort Meade, een Amerikaanse militaire basis in de staat Maryland. Daar zitten ook veel andere veiligheids- en inlichtingendiensten. “De president is op de hoogte van de schietpartij in Fort Meade en onze gedachten en gebeden zijn bij iedereen die betrokken is”, zei het Witte Huis in een verklaring.


Wereld at Twitter: