Horner denkt dat Ricciardo geen tweede coureur achter Verstappen wilde zijn

Horner denkt dat Ricciardo geen tweede coureur achter Verstappen wilde zijn
Ricciardo wilde geen knaapje van Max zijn | Autosport
Door Maurits Kappetijn Gepubliceerd op 08 augustus 2018 Share Tweet Christian Horner heeft in een openhartige podcast een boekje open gedaan over het aanstaande vertrek van Daniel Ricciardo. De Australiër heeft een aflopend contract en koos ervoor om vanaf volgend seizoen voor het geel en zwart van Renault te rijden. Een bittere pil voor de Britse teambaas.

De beslissing van Ricciardo kwam voor Horner als donderslag bij heldere hemel, zo vertelt hij in de wekelijkse podcast Beyond the Grid op de officiële website van de Formule 1. Ik werd gebeld door Daniel en hij zei: Christian, ik teken bij renault. Ik zei: Wat is dit voor slechte grap? Maar toen veranderde hij van toon. Ik was erg teleurgesteld, ik kon het niet geloven.

Vorige week meldden de Spaanse media dat Verstappen een veto had uitgesproken tegen de komst van Sainz. Een verhaal dat wij al sterk in twijfel trokken, omdat Red Bull nooit een vetorecht geeft aan haar coureurs.

Over de beweegredenen van Ricciardo om bij Renault te tekenen is Horner openhartig. De teambaas van Red Bull zegt dat het veelal te maken heeft gehad met teamgenoot Max Verstappen. Daniel zag Max naast zich als maar groeien en groeien. Max was keer op keer sneller en Daniel kreeg het gevoel dat hij steeds meer het knaapje van Max werd. Dat is vrij opmerkelijk, want zo hebben we hem nooit behandeld bij het team. We zijn altijd uitgegaan van een gelijke benadering.

Dr. Helmut Marko laat aan Diaro Sport weten dan het verhaal onzin is. “De verhalen zijn onjuist. Red Bull bepaalt wie er voor het team racen.”

We hebben heel erg veel gedaan om Daniel te behouden, gaat de Brit verder. We hebben er ook alles aan gedaan om een zon prettig contract mogelijk te maken. We hadden zelfs een optie op tafel liggen waarbij hij maar voor één jaar zou tekenen en in 2020 dus naar Ferrari of Mercedes had kunnen gaan. Maar zelfs dat mocht niet baten.

Nu Christian Horner heeft bevestigd dat Red Bull liever een jong talent naast Max Verstappen heeft rijden, is het de grote vraag welke coureur dat zal zijn. Pierre Gasly wordt nu steeds vaker getipt voor een promotie naar het topteam, maar volgens de Pierre zelf heeft op dit moment nog Sainz meer ervaring. Gasly reed dit jaar zijn eerste volledige seizoen in de Formule 1 en tot nu weet de Fransman alle verwachtingen waar te maken. Sainz daarentegen heeft al drie jaar ervaring bij Toro Rosso opgedaan en daarnaast rijdt hij nu al meer dan een half seizoen bij het fabrieksteam van Renault.

Horner schroomt niet om tijdens de podcast een sceptische toon te voeren en lijkt daarmee de move van zijn vedette flink te bekritiseren. Ik vind de beslissing van Daniel erg moeilijk te begrijpen. Blijkbaar was hij toe aan een nieuwe stap in zijn carrière. Toch heb ik erg mijn vraagtekens bij Renault en vooral haar toekomst, aldus de teambaas van Verstappen. (Foto: Red Bull Content Pool)

Voor nu lijkt de Fransman inderdaad ook de beste papieren te hebben. Zijn prestaties ziin niet onopgemerkt gebleven bij Helmut Marko. Daarnaast is de relatie tussen Red Bull en de familie Sainz redelijk verbitterd geraakt nadat ze vermoedelijk een gerucht hadden verspreid dat Verstappen naar Ferrari zou vertrekken. Op die manier probeerde Sainz vorig seizoen een stoeltje bij Red Bull Racing af te dwingen.

De ontwikkeling van Max Verstappen bij Red Bull Racing is de grootste reden geweest voor het verrassende vertrek van zijn teamgenoot Daniel Ricciardo. Dat denkt teambaas Christian Horner, die de Australiër na dit seizoen naar Renault ziet verkassen.

‘’Ik hoop natuurlijk dat ik daar zo snel mogelijk terecht kan. Ik weet dat ik snel en consistent kan rijden. Daarnaast presteer ik nu ook goed. Echter, voor nu wil ik mij gewoon blijven focussen op Toro Rosso en proberen het maximale eruit te halen’’, vervolgde Gasly.

Daniel wil een nieuwe uitdaging, maar ik heb ook het gevoel dat hij Max telkens maar ziet groeien en groeien, aldus Horner in de podcast van de Formule 1-website. Max was bijna iedere kwalificatie en race sneller en Daniel kreeg steeds meer het gevoel dat hij het knaapje van Max werd. Toch vind ik zijn beslissing moeilijk te begrijpen. We hebben beide rijders altijd eerlijk en gelijk behandeld.

Dat Ricciardo juist voor Renault kiest, vindt Horner eveneens opmerkelijk. We hebben er alles aan gedaan om hem binnenboord te houden. Er lag zelfs een optie op tafel, dat hij maar voor een seizoen zou tekenen en dan in 2020 bijvoorbeeld naar Ferrari of Mercedes zou kunnen. Toen hij belde dat hij naar Renault zou gaan, dacht ik eerst dat het om een slechte grap ging. Ik kon het niet geloven en was zo teleurgesteld. Ik had het begrepen als hij naar Ferrari of Mercedes was overgestapt, maar nu neemt hij een groot risico in deze fase van zijn carrière.

Horner gaat desgevraagd ook in op de nieuwe teamgenoot van Verstappen bij Red Bull. Hij erkent dat Pierre Gasly en Carlos Sainz op het lijstje staan. De naam van routinier Fernando Alonso doet ook de ronde, maar dat lijkt geen serieuze optie. Horner: Ik heb veel respect voor Fernando, maar overal waar hij heeft gezeten heeft hij veel chaos veroorzaakt. Ik weet niet of het zo gezond zou zijn voor ons team als hij bij ons komt rijden. Daarnaast staat Red Bull erom bekend te investeren in jong talent.

max verstappendaniel ricciardoPOPULAIRE VIDEO'S14 mei'Domme keuze Ferrari en Verstappen groeit nog steeds'09 jan.VIDEO – Enorme crash bij Dakar Rally17 apr. 2017'Brute pech voor Max Verstappen'13 apr. 2017GPPRO-winnares van reis naar Bahrein: 'Totale verrassing'Gerelateerde artikelen03 aug.SportWie wordt nieuwe teamgenoot van Max Verstappen?30 jul.AutosportGridstraf dreigt voor Verstappen in België27 jul.Sport'Renault speelt spelletje met Verstappens Red Bull'08 jul.SportVerstappen jaagt op vierde podiumplaats op rij02 jul.SportHamilton: Slechtste weekeinde dat ik me kan herinneren01 jul.BinnenlandMannen vlogen elkaar in de armenDagelijks het belangrijkste sportnieuws in je inbox?AanmeldenOngeldig e-mailadres. Vul nogmaals in aub.


Wereld at Twitter: