Politici diep geschokt na overlijden Willie Dille

Politici diep geschokt na overlijden Willie Dille
PVV-raadslid pleegt zelfmoord | Binnenland
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer . De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

Op sociale media werd getwijfeld aan het verhaal van Dille. Woensdagavond heeft de politica zelfmoord gepleegd. PVV-fractievoorzitter Karen Gerbrands bevestigt het overlijden van haar collega en vriendin.

Met verslagenheid en intens verdriet hebben wij kennis genomen van het plotselinge overlijden van onze collega, strijdmakker en bovenal vriendin Willie Dille. Wat haar is overkomen en vooral de reacties daarop kon zij niet meer dragen. Wij wensen haar familie en vrienden alle kracht en sterkte bij het verwerken van dit enorme verlies, schrijft Gerbrands in een verklaring. Wij zullen doorstrijden, zodat haar dood niet voor niets is geweest.

Van Doorn reageerde woensdag via Twitter op de beschuldigingen. “Ik verlaag mij niet tot een inhoudelijke reactie op de aantijgingen van mevrouw Dille.” Ook liet hij weten een aangifte vanwege smaad of laster te overwegen. De Haagse PVV-fractie liet diezelfde dag nog in een verklaring weten achter Dille te staan. 

PVV-leider Geert Wilders heeft geschokt gereageerd: Willie was een geweldige warme collega die altijd oog had voor haar medemens en de jeugd in het bijzonder. Wij zullen haar enorm missen. Woorden schieten tekort. We wensen haar partner, kinderen, haar collegas uit de Haagse PVV-fractie en iedereen die haar liefhad heel veel sterkte met dit onbeschrijfelijke verlies.

De politie heeft de afgelopen tijd en ook recent nog ,,meerdere keren” contact gehad met PVV-raadslid Willie Dille. De politie sprak met het overleden raadslid over haar aantijgingen dat ze verkracht en bedreigd zou zijn. ,,We hebben haar hulp geboden en gevraagd of ze aangifte wilden doen. Dat deed ze niet.”

Premier Mark Rutte zegt geschokt te zijn door het overlijden van Dille. “Mijn medeleven gaat uit naar de nabestaanden. Heb Geert Wilders en de PVV veel sterkte gewenst met dit zware verlies. Sta in nauw contact met burgemeester Pauline Krikke en minister Ferdinand Grapperhaus (Justitie en Veiligheid).”

De Haagse burgemeester Pauline Krikke heeft haar vakantie afgebroken en keert terug naar Den Haag. ,,Het bericht van het overlijden van Willie Dille raakt mij zeer. De gemeenteraad van Den Haag verliest een betrokken en gepassioneerd raadslid en collega, schrijft de eerste burger in een verklaring. Willie Dille stond voor haar zaak. Ze kon stevig debatteren, maar kon ook humoristisch uit de hoek komen. We zullen haar zeer missen in de raad en in het debat.

Dille zei in een filmpje op haar Facebookpagina dat ze was ontvoerd, verkracht en mishandeld door een groep moslims. Ze zei dat Van Doorn erachter zit. “Hij haat mij intens, het is een vreselijk gemene man”, zei ze. Van Doorn zei dat hij overwoog aangifte te doen vanwege smaad of laster.

Ook minister-president Rutte laat weten geschokt te zijn. Mijn medeleven gaat uit naar de nabestaanden. Heb Geert Wilders en de PVV veel sterkte gewenst met dit zware verlies. Sta in nauw contact met burgemeester Pauline Krikke en minister Ferdinand Grapperhaus, schrijft de premier in een verklaring.

Dille zat tussen 2010 en 2012 voor de PVV in de Tweede Kamer. Sinds 2010 is ze gemeenteraadslid in Den Haag.

Van Doorn was in het verleden gemeenteraadslid voor de PVV, maar hij verliet de partij, bekeerde zich tot de islam en is nu raadslid voor de islamitische Partij van de Eenheid.

Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met de hulp- en preventielijn Zelfmoord? Praat erover. Tel: 0900-0113 of www.113.nl

partij voor de vrijheid (pvv)den haagwillie dillePOPULAIRE VIDEO'S08 aug.Laffe daad dierenbeul gefilmd in Helmond08 aug.Harde windstoten op komst: 'Gevaar voor campings dreigt'08 aug.Nederlandse jihadisten gespot op Arabische tv05 aug.Rus zoekt ruzie met agent: Ben je niet goed snik of zo?Gerelateerde artikelen06 aug.BinnenlandRyanair geschokt door dood Nederlandse piloot03 jul.EntertainmentZoon Tina Turner pleegt zelfmoord03 jul.BinnenlandHulpinstanties overleden jongen faalden03 jul.BinnenlandBlokhuis overlegt over stijging zelfdodingen01 jul.BuitenlandFamiliedrama: elf lichamen gevonden in huis New Delhi06 jun.EntertainmentAfscheidsbrief Kate Spade in nieuw licht door onthulling AndyDagelijks tijdens de lunch het laatste nieuws in je inbox?AanmeldenOngeldig e-mailadres. Vul nogmaals in aub.


Wereld at Twitter: