John Legend haalt flink uit naar Trump

John Legend haalt flink uit naar Trump
Trump trekt accreditatie CNN-verslaggever in die geen vragen mocht stellen
Het Witte Huis heeft de persaccreditatie van CNN-verslaggever Jim Acosta ingetrokken. Die bekendmaking deed Witte Huis-woordvoerder Sarah Huckabee Sanders, enkele uren nadat Acosta en president Trump hard met elkaar in botsing waren gekomen over opmerkingen van de president over migranten die naar de VS onderweg zijn. Dat gebeurde tijdens een anderhalf uur durende persconferentie van de president.

Toen Trump weigerde Acostas vragen te beantwoorden en hem opdroeg zijn mond te houden, probeerde een Witte Huis-stagiaire zijn microfoon af te pakken. Acosta probeerde dat te voorkomen en raakte daarbij de stagiaire aan.

Witte Huis doet CNN-verslaggever in de ban

Sanders noemt het “absoluut onacceptabel” dat de verslaggever daarbij “een jonge vrouw die gewoon haar werk probeert te doen als stagiaire van het Witte Huis” met zijn handen heeft aangeraakt. Ze vindt ook dat Acosta zijn collegas geen kans gaf om vragen te stellen door de microfoon niet af te staan en noemt dat respectloos.

Kom nou. Witte Huis jorist CNNs Jim Acosta wegens “placing his hands on a young woman”

Op Twitter schrijft Acosta dat Sanders liegt. CNN zegt dat het Witte Huis de persaccreditatie heeft ingetrokken in reactie op zijn vragen. “Sanders doet valse beschuldigingen en haalt een incident aan dat nooit heeft plaatsgevonden. Dit is een beslissing zonder precedent, het bedreigt onze democratie en het land verdient beter.”

Verslaggevers van grote Amerikaanse media als CNN, Fox News en The New York Times hebben vaste perskaarten waarmee ze snel toegang hebben tot het Witte Huis. Nu Acosta die voor onbepaalde tijd is verloren, zou hij in theorie elke dag een nieuwe perskaart kunnen aanvragen, zoals kleinere media weleens doen. In de praktijk zal de intrekking van zijn accreditatie zijn werk een stuk moeilijker maken.

Acosta twitterde gisteravond een filmpje waarin hij zijn vaste perskaart inlevert bij de Secret Service:

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.