Busje rijdt woning binnen in Barneveld, bestuurder aangehouden

BARNEVELD – Een bestuurder van een bestelbus is donderdagavond 8 november met zijn voertuig achteruit een woning aan De Cotelaer in Barneveld binnengereden.

Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen. Hoe dit kon gebeuren is nog onbekend. De ravage in en om het huis zijn enorm. De bestuurder reed eerst een garage binnen, waarna hij achteruit ging en de woning aan de overzijde van de straat binnenreed.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9950. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de krant.dg.nl te lezen.

AberMedia AberMedia AberMedia AberMedia AberMedia AberMedia AberMedia AberMedia AberMedia Busje ramt twee woningen in Barneveld; bestuurder aangehouden 08-11-2018, 20:53 | Van de redactie BARNEVELD Een busje is donderdagavond op De Cotelaer tegen twee woningen gereden. Ook is hij door een tuin gereden die daardoor vernield is. Een van de woningen is door de botsing onbewoonbaar geworden. De bestuurder van het busje is aangehouden. Hij heeft geen rijbewijs.

Wat er precies gebeurd is is vooralsnog onduidelijk. Er zou sprake zijn geweest van een achtervolging. Aan het begin van De Cotelaer is een tuin helemaal vernield, vermoedelijk omdat het busje daar ook al doorheen gereden is. Het busje heeft daar een ravage aangericht en is toen verder De Cotelaer op gereden. Daar is hij vooruit de garage van een woning in gereden. De garage raakte daarbij zwaar beschadigd, net als een overkapping bij de voordeur. Vervolgens is het busje daar weer uitgereden en heeft toen achteruit de tegenover gelegen woning geramd. In die laatste woning waren op dat moment twee personen aanwezig, zij bleven ongedeerd. Ook de personen van de eerste woning bleven ongedeerd.

De bestuurder van de bus is aangehouden en de politie heeft het hele gebied gemarkeerd als plaats delict. De straat is afgezet met linten en de verkeers ongevallen analyse komt om onderzoek te doen.