Eis: 30 jaar voor dubbele moord in Rotterdam-Beverwaard (UPDATE)

Eis: 30 jaar voor dubbele moord in Rotterdam-Beverwaard (UPDATE)
Rolly P. (19) verdiende 30.000 euro met dubbele liquidatie Beverwaard
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

Een van de verdachten die donderdag terecht staat voor een dubbele liquidatie in de Beverwaard, wordt verdacht van meer misdrijven. Zo zou hij ook de overvaller zijn die zelf werd overvallen tijdens een overval op een vestiging van Domino's Pizza aan Kerstendijk in Rotterdam-IJsselmonde.

In zijn bekennende verklaringen heeft P. een loop van de gebeurtenissen geschetst. Enkele dagen voor de moorden zegt hij de opdracht te hebben gekregen om Gilbert Henriëtta, alias “Giba”, te doden. Eerst was hem gevraagd een auto in de gaten te houden. Een zwarte Audi A4 en een foto was door de opdrachtgever te beschikking gesteld. Hij zou onder druk zijn gezet en er zouden bedreigingen tegen hem en zijn familie zijn geuit. Pas tijdens het schieten zou P. hebben ontdekt dat er twee mensen in de auto zaten.

De verdachte, Rolly P., zou in april 2017 iets na 23:00 uur de zaak met een pistool zijn binnengevallen. Daarna dwong hij de twee personeelsleden om de kluis te open.

De officier van justitie gaat uit van moord, en zei een eis van levenslang te hebben overwogen. De jongens zijn door een andere, onbekend gebleven persoon of personen uitgelokt om de moorden te plegen. Namen van een opdrachtgever heeft P. niet genoemd. Justitie gaat ervan uit dat P. voor de liquidaties 15.000 euro heeft gekregen. Hij zal dat geld moeten gaan terugbetalen als hij veroordeeld wordt.

Tien seconden later kwamen twee andere overvallers de pizzeria binnen. Zij beroofden Rolly P. van zijn buit. Zij zijn nog spoorloos.

P. zou nadien ook nog geld hebben meegenomen. De politie kwam P. op het spoor, omdat de scooter die na de overvallen achterbleef, van hem zou zijn geweest.

De overval werd besproken tijdens de behandeling van de liquidatie aan de Rhijnauwensingel, eind vorig jaar. Deze verdachte was toen achttien jaar. De andere drie verdachten waren minderjarig. Zij komen later voor de rechter.Lees ook: LIVEBLOG rechtszaak dubbele liquidatie Beverwaard Lees ook: Overvallers overvallen overvaller Lees ook: De overval bij Bureau Rijnmond

P. was toen hij de schoten loste net 18 jaar. Hij heeft zijn actie aan de politie bekend. P. is de eerste van de groep verdachten die terechtstaat, er zitten nog drie minderjarige jongens in voorlopige hechtenis, één van hen was ten tijde van de moorden 15 jaar.