Dader schietpartij VS was ex-marinier

\Dader schietpartij VS was ex-marinier\
Man schiet twaalf mensen dood in bar Californië
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

In een bar in Californië heeft een man twaalf mensen doodgeschoten. Ook de schutter is binnen dood gevonden, zegt de plaatselijke sheriff.

Hoe de man aan zijn einde is gekomen, heeft de politie niet bekendgemaakt. Onder de doden is ook een politieman. Zeker tien mensen raakten gewond.

De schietpartij vond s avonds laat plaats in de Borderline Bar & Grill in Thousand Oaks, zon 60 kilometer ten westen van Los Angeles. In de bar stond een country-avond voor studenten op het programma.

De autoriteiten hebben na de schietpartij wegen in de omgeving afgezet en een helikopter het luchtruim ingestuurd. Agenten schreeuwden tegen omstanders dat ze afstand moesten houden. Thousand Oaks ligt zo’n vijftig kilometer ten westen van Los Angeles. In de getroffen bar stond een country-avond voor studenten op het programma, meldt NBC Bay Area.

Volgens ooggetuigen schoot de man wild om zich heen in de drukke bar, en gooide daarna rookbommen naar binnen. Hij zou zeker 30 kogels hebben afgevuurd, meldt een politieman in de LA Times.