Dode door steekpartij in Melbourne

Voor meer informatie, klik dan hier en kijk hier voor ons privacy statement en hier voor het privacy statement van TMG.

In de auto van de man die vanmorgen in het centrum van Melbourne iemand doodstak, bleken ook gasflessen te liggen. De Australische politie behandelt het incident dan ook als een terroristische daad.

De politie was aanvankelijk afgekomen op een melding over de autobrand. Toen agenten arriveerden, werden ze belaagd door de gewapende man. “Tegelijkertijd riepen omstanders dat mensen waren neergestoken”, zegt een politiewoordvoerder. De identiteit en het motief van de dader zijn nog onbekend. De man ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis.

De dader overleed in het ziekenhuis nadat agenten hem hadden neergeschoten. Hij had ook twee andere mensen neergestoken, maar die zouden niet in levensgevaar zijn.

Bij het incident vielen twee doden, de aanvaller en één van zijn slachtoffers. Twee andere mensen raakten gewond, maar zouden niet in levensgevaar zijn. Getuigen filmden hoe agenten de gewapende man confronteren, terwijl de auto op de achtergrond in lichterlaaie staat. Een omstander rijdt ondertussen met een winkelwagentje in op de aanvaller.

Getuigen filmden hoe agenten de gewapende man proberen aan te houden, terwijl de auto op de achtergrond in lichterlaaie staat.

Update (ANP): De Australische politie behandelt een dodelijke steekpartij in Melbourne als een terreurdaad. De man die met een mes instak op mensen, bleek ook gasflessen in zijn brandende auto te hebben. De aanvaller overleed in het ziekenhuis nadat agenten hem hadden neergeschoten, berichten Australische media.

Volgens getuigen had de man zijn auto zelf in brand gestoken. Toen agenten op de plek aankwamen, stonden ze oog in oog met de gewapende man. “Tegelijkertijd riepen omstanders dat mensen waren neergestoken, zegt een politiewoordvoerder.

De aanvaller zou in de jaren negentig vanuit Somalië naar Australië zijn vertrokken. Het gaat om een bekende van de opsporingsdiensten.

De politie in het Australische Melbourne heeft een man neergeschoten die gewapend met een mes mensen op straat aanviel. Zeker een van de slachtoffers kwam om het leven, bericht de Australische omroep ABC. Twee gewonden zijn overgebracht naar het ziekenhuis.