Broer Douwes: Ik geloof meer in Sinterklaas dan in de rechtbank

Broer Douwes: \Ik geloof meer in Sinterklaas dan in de rechtbank\
Taakstraffen opgelegd voor blokkeren tegenstanders zwarte piet op A7
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

De rechtbank in Leeuwarden is bezig met de uitspraak tegen 34 Friezen die bij de Sinterklaasintocht van vorig jaar de snelweg blokkeerden. Tegen de meesten van hen zijn werkstraffen geëist, twee hoorden ook een (in één geval voorwaardelijke) celstraf eisen. Verslaggever Sander Paulus is erbij en twittert live mee met de uitspraak.

Rechter toont geen genade met boze blokkeerfriezen | Binnenland

De groep blokkeerde in november vorig jaar de snelweg bij het Friese Oudehaske om een bus met tegenstanders van Zwarte Piet tegen te houden. Die waren onderweg naar de landelijke intocht van Sinterklaas in Dokkum.

Door de actie van de groep ontstond een kilometerslange file. Het Openbaar Ministerie verwijt hen dat ze met hun actie een gevaarlijke situatie creëerden.

Het Openbaar Ministerie had taakstraffen tot 240 uur geëist. Twee mensen hoorden ook een celstraf tegen zich eisen: Jenny Douwes, die de oproep voor de blokkade op Facebook had gezet, en een demonstrant die in een andere zaak al een taakstraf opgelegd had gekregen. Tegen Douwes was drie maanden voorwaardelijk geëist, tegen de andere demonstrant zes maanden waarvan drie voorwaardelijk.