Dossier oude zedenzaak Brech duikt alsnog op

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

Binnenland OM: Jos Brech niet verdacht van moord, maar doodslag. Redactie 09 november 2018 – 09:57 Het Openbaar Ministerie heeft de verdenking van moord op Nicky Verstappen tegen Jos Brech geschrapt. Het zit namelijk zo: de aanklager moet bewijzen dat er sprake was van voorbedachten rade en dat is in dit geval een tikkeltje moeilijk.

OM: Jos Brech niet verdacht van moord, maar doodslag

“De familie van Nicky weet dat en begrijpt dit”, zo laat Peter R. de Vries namens de familie weten aan De Telegraaf. “Het was vrijwel van meet af aan duidelijk dat moord (voorbedachten rade) niet is te bewijzen. Dat zie je eigenlijk in alle cold cases. Doodslag is het hoogst haalbare. Tenzij de verdachte natuurlijk zelf moord bekent.”

Maar maakt het iets uit? Jazeker: voor moord kunt u maximaal levenslang krijgen, wat natuurlijk niet echt levenslang is in dit land, en voor doodslag maximaal 15 jaar cel (alsnog best lang uiteraard). Overigens sluit het OM niet uit dat in een later stadium Jos Brech alsnog moord ten laste wordt gelegd.