Blokkeerfriezen: donaties statement tegen straffen

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

Bijna twee ton ingezameld voor blokkeerfriezen Na een kleine week van inzamelen is ruim 192.000 euro opgehaald voor de ‘blokkeerfriezen’. Het geld is bedoeld om hun hoger beroep te bekostigen.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9950. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de krant.dg.nl te lezen.

Bijna twee ton ingezameld voor hoger beroep blokkeerfriezen

Afgelopen vrijdag werden de ‘blokkeerfriezen’ veroordeeld tot taakstraffen. De meeste deelnemers kregen een taakstraf van 120 uur opgelegd van de rechtbank in Leeuwarden. Boegbeeld Jenny Douwes (foto) kreeg 240 uur taakstraf en een maand voorwaardelijke celstraf.

De Friezen blokkeerden vorig jaar november de snelweg bij Oudehaske om een bus met tegenstanders van Zwarte Piet tegen te houden. Die waren onderweg naar de landelijke intocht van Sinterklaas in Dokkum.

Mensen die doneren laten weten erg gehecht te zijn aan tradities en de Nederlandse cultuur. Eerder werd via de site ook al geld ingezameld voor de supporters van Zwarte Piet. Die pot was leeggeraakt, vandaar de nieuwe inzamelingsactie.