Politie intensiveert zoektocht naar vermiste Denise (12) bij Denekamp

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9970. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.tubantia.nl te lezen.

De politie is sinds vanmorgen half tien op zoek naar de 12-jarige Denise Rutten. Zij wordt vermist in de omgeving van Denekamp. Inmiddels is een burgernetactie gestart voor het opsporen van het meisje.

Denise woont op een zorgboerderij in Denekamp, daar verzorgde ze voor haar vertrek nog de paarden. "Denise is twaalf jaar, heeft verstandelijke beperking en is heel goed van vertrouwen. Ze zit in een periode haar hormonen beginnen op te spelen en interesse in jongens krijgt", vertelt wijkagent Bas Kuiphuis, die zich daarom extra zorgen maakt.

Het 1,75 meter lange meisje fietste weg op een mintgroene mountainbike, droeg een zwarte jas, grijze paardrijbroek en zwarte paardrijlaarzen. Kuiphuis: "Helaas had ze geen telefoon bij zich, dat maakt het zoeken lastiger. Wij zoeken in de omgeving van Denekamp, maar het is zoeken naar een speld in een hooiberg."

Ondanks dat het een moeilijke zoektocht is, geeft de politie niet op. Ook boas uit de gemeente Dinkelland zijn inmiddels te hulp geschoten. "Het wordt donker en kouder, maar wij zoeken door. Mensen die haar in Nederland vinden, moeten met 112 bellen. Als ze in Duitsland wordt gevonden, moet de politie Nordhorn gealarmeerd worden."

Heb je opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 – 57 03 33 33.