Geschrokken moeder zoekt mishandelaars van haar zoon (20)

Geschrokken moeder zoekt mishandelaars van haar zoon (20)
Wie sloeg Wessel bewusteloos? Moeder zoekt via Facebook getuigen: Dit mag niet!
AARLE-RIXTEL – Zijn gezicht ziet er vreselijk gehavend uit. Krassen, schaafplekken en dikke, opgezette lippen. Volgens Jacquelien Tielemans uit Helmond is haar zoon Wessel van den Hurk (20) zaterdagnacht van de weg gereden en in elkaar geslagen door drie jongens die geld wilden. En nu wil zij zelf ook iets: dat de daders gepakt worden. "We hopen dat we getuigen vinden en daarmee aanknopingspunten. Misschien heeft iemand iets gezien of gehoord. Dit mag gewoon niet!"

Na een feestje was Wessel onderweg naar huis. "Ik was moe, ik wilde graag naar huis. Ik had een leuke avond gehad maar ik was er klaar mee." Onderweg, waarschijnlijk op Kasteelweg in Aarle-Rixtel, gaat er iets vreselijk mis. 

Moeder zoekt getuigen van mishandeling van haar zoon: Dit kan en mag gewoon nooit meer gebeuren

Volgens zijn moeder is hij ongenadig in elkaar geslagen. Een harde, ongelukkige val is uitgesloten, zo stelt zij. "Hij vertelt dat het een grijze Volkswagen Golf of Polo is geweest, die hem van de weg heeft gereden. Hij zegt: het ging zo vlug mam. Er stapten drie jongens uit en Wessel werd in elkaar geslagen. Hij is half de greppel in gevallen. Toen hij met zijn fiets omhoog wilde komen, stonden ze te lachen. Ze wilden geld, maar dat had hij niet bij." 

Bewusteloos Wessel raakte bewusteloos: "Ik weet er weinig meer van. En dat komt niet door de alcohol, want die was gewoon schappelijk. Maar de klappen waren zo raak, dat ik er niet veel meer van weet. Dat vind ik heel jammer, want anders had ik meer informatie kunnen geven."

Uiteindelijk bracht een voorbijganger de toegetakelde jongen thuis. "Hij heeft een ei op zn voorhoofd, zijn bovenlip is gehecht, dit is niet met vallen gebeurd." Ze vertelt ook: "Teveel kan ik niet zeggen, maar hij had alcohol op. Zelf zegt hij nu: had ik maar niet gedronken, dan had ik beter terug kunnen slaan. Maar de politie heeft ook gezegd: tegen drie man begin je niks." Zelf zegt Wessel nu: "Ik hou van een feestje, maar voorlopig zonder alcohol."

De gewonde jongen wilde geen aangifte doen. "Had had zoiets van: die doen toch niets." De politie bevestigt dat er aangifte is gedaan. Deze wordt verwerkt en dan wordt gekeken waar aanknopingspunten zijn om een onderzoek te starten. 

Ik ben heel boos" Gevraagd hoe hij zich nu voelt, vertelt Wessel: "Ken je die verdovingsspuiten bij de tandarts? Zo voelt mijn lip. En hoofdpijn natuurlijk. Praten gaat moeilijker. En er staat constant een spanning op mijn lijf van de adrenaline die nog steeds door mijn lichaam giert." Eigenlijk wil hij helemaal niet op deze manier in de belangstelling staan. "Maar goed, het is gebeurd. En ik hoop wel dat de daders gepakt worden. En dit is een manier om ze te pakken misschien." Wessel hoopt dat getuigen zich melden bij de politie: "Doe dat vooral, als je iets gezien hebt. Ook al twijfel je, het kan allemaal gebruikt worden."

Moeder Jacquelien wordt emotioneel als ze vertelt: "Hij vindt het heel moeilijk. Hij slaapt veel. Het is toch een schrik die je niet zomaar te boven komt denk ik." Zelf is ze vooral boos. "Gefrustreerd ook. Waarom? Die jongen fiets gewoon naar huis. Normaal fietsen ze altijd met een groep, maar hij was moe en fietste vast naar huis, en uit het niets vallen ze hem aan. Hij was gewoon kansloos. En als je dan als moeder ziet hoe hij thuiskomt, dan moet je wel even slikken. Ik ben echt heel boos."

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.