Cruciale brexit-stemming in Lagerhuis op 11 december

Cruciale brexit-stemming in Lagerhuis op 11 december
Brits Lagerhuis stemt op 11 december over het Brexitakkoord
Het Lagerhuis stemt op dinsdag 11 december over het akkoord tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk over de brexit. Premier May noemde de datum van de beslissende stemming vandaag in het Lagerhuis. Ze verdedigde daar opnieuw het akkoord dat tot stand is gebracht door de Britse en Europese onderhandelaars.

May hield de sceptici in het parlement voor dat het brexitakkoord weliswaar niet perfect is, maar wel het hoogst haalbare. Verwerping van het akkoord zou een sprong in het duister zijn, verklaarde de premier. Voor de stemming zal het Lagerhuis dagenlang over de verdragstekst debatteren.

Voorzitter Juncker van de Europese Commissie uitte gisteren een ondubbelzinnig dreigement tegen de Britse parlementariërs die denken dat afwijzing van het akkoord zal leiden tot een betere deal voor het Verenigd Koninkrijk. Zij zullen meteen merken dat dat niet het geval is, zei Juncker nadat de Europese regeringsleiders akkoord waren gegaan met het brexitakkoord.

Premier May stond vanmiddag tegenover een uitermate kritisch parlement. Ze zei dat niemand weet wat er zal gebeuren als het Lagerhuis de deal wegstemt. Commentatoren zeggen dat het land dan in een politieke crisis wordt gestort die ook gevolgen zal hebben voor de financiële markten.

Voor de stemming zal May een intensieve campagne voeren om zowel parlementariërs als de bevolking ervan te overtuigen dit akkoord te aanvaarden.

Parlementsleden van zowel de Conservatieve Partij als Labour hebben grote bezwaren tegen het akkoord en hebben aangekondigd tegen te stemmen. Minister van Buitenlandse Zaken Hunt erkende gisteren dat het lang niet zeker is of het Lagerhuis de kant van May zal kiezen.

Om verder te gaan naar onze website, hebben wij dus uw toestemming nodig om u een optimale surfervaring te geven. Klik daarom nu op Verder naar website.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina bezocht wordt, waar precies bezoekers de meeste tijd doorbrengen… Hierdoor zijn we in staat de structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken voor u. De statistieken en overige rapportages herleiden we niet naar personen.

Ons doel is om bezoekers van onze website te voorzien van informatie die zo relevant mogelijk is voor hem of haar. Daarom proberen wij onze website zoveel mogelijk aan iedere bezoeker aan te passen. Dit doen we niet alleen via de inhoud van onze website, maar ook via de advertenties die worden getoond.

De content van onze website is grotendeels tot helemaal gratis. In ruil tonen we ook advertenties. Op deze manier kunnen we jou kosteloos laten genieten van boeiende artikels en/of interessante videos.

Om deze gepersonaliseerde advertenties te kunnen leveren, proberen wij op basis van de websites die u bezoekt op het internet een beeld te krijgen van uw vermoedelijke interesses. Op basis van deze interesses passen we de inhoud op onze website aan voor verschillende groepen klanten. Zo kan u bijvoorbeeld op basis van uw surfgedrag opgenomen worden in een bepaalde categorie, zoals man, leeftijdscategorie 30 tot 45 jaar, getrouwd en kinderen, met een interesse in voetbal. Deze groep krijgt vervolgens uiteraard andere advertenties te zien dan het segment vrouw, leeftijdscategorie 20 tot 30 jaar, ongetrouwd en interesse in reizen.

De verwerkingsverantwoordelijke voor de verwerking van persoonsgegevens is, afhankelijk van de website die u bezoekt, één van de volgende entiteiten die deel uitmaken van de Belgische ondernemingsgroep De Persgroep NV:

U kan met het voorgestelde gebruik instemmen door hieronder op Verder naar website te klikken.

U krijgt advertenties te zien, maar deze zijn niet afgestemd op uw profiel waardoor ze niet altijd relevant zullen zijn en ook regelmatiger zullen terugkomen.

U krijgt nog steeds algemene advertenties die afgestemd zijn op de content van de bezochte pagina. Zo zal u eerder sport gerelateerde advertenties tegenkomen op onze sportpaginas.

Volledige toegang tot de website, makkelijk delen met uw netwerk én reclame op maat met een minimum aan herhaling.