Ajacied Van de Beek fit voor belangrijk Champions League-duel met AEK

Ajacied Van de Beek fit voor belangrijk Champions League-duel met AEK
AEK-trainer onder de indruk: Ajax is de sterkste ploeg van de groep
De trainer van Ajax gaat uit van de eigen kracht van zijn ploeg om de volgende ronde van de Champions League te bereiken. "Het ligt aan ons. Er verandert niks."

Matthijs de Ligt vindt het niet gek dat Nederlandse voetbalfans verwachten dat Ajax dinsdagavond wel even wint van Champions League-opponent AEK Athene. De Amsterdammers hebben maandag het vliegtuig gepakt naar Griekenland.  Het heenduel met AEK werd overtuigend gewonnen door Ajax. Als ook de clash in Athene gewonnen wordt, dan is plaatsing voor de achtste finales zeker. De Ligt snapt de hoge verwachtingen. “Ik voel die verwachtingen ook. Ik snap ook waar het vandaan komt”, zegt de captain in gesprek met het Algemeen Dagblad. 

“Door onze resultaten in Europa is iedereen lovend. Dat moeten we als een compliment zien. Maar vooral niet meer dan dat. Ik weet wel beter. AEK verloor ook maar nipt van Bayern München en Benfica, hè.”

Twee keer per week voetballen met Ajax en tussendoor nog pittige interlands met Oranje: het lijkt de tiener goed af te gaan. “Ik merk dat ik het nodig heb. Omgaan met de belasting, je lijf leren kennen. Sterker worden. Al die wedstrijden, ook met Oranje: ik vind het alleen maar mooi.”