Picnic is het snelst groeiende bedrijf van Nederland – AD.nl

Picnic is het snelst groeiende bedrijf van Nederland - AD.nl
Online supermarkt Picnic snelst groeiende bedrijf van Nederland
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

Picnic, dat tevens het jongste bedrijf uit de ranking is, groeide het snelst tussen eind 2015 en eind 2018. In deze periode creëerde de online supermarktbedrijf 1.697 nieuwe banen (in fte, red.), een stijging van 162 procent.

De onderzoekers stelden de lijst samen op basis van de procentuele en absolute groei van het aantal banen bij de bedrijven in drie jaar tijd. Zo groeide het aantal banen bij Picnic jaarlijks gemiddeld met 162 procent. In totaal kwamen er in drie jaar 1697 banen bij bij het bedrijf.

“Toen we met Picnic begonnen, hadden we nooit kunnen dromen dat het zo snel zou gaan”, stelt medeoprichter van Picnic Michiel Muller. “Vanaf het begin hebben we samen met klanten aan Picnic gebouwd, daarom staat er nu iets waar mensen behoefte aan hebben. Het is geweldig om het enthousiasme te zien en zo vaak leuke reacties van klanten te krijgen.”

Bezorgplatform Takeaway.com en cosmeticabedrijf Rituals eindigden respectievelijk op de tweede en derde plaats in de ranking. Takeaway.com was vorig jaar de snelst groeiende.

In drie jaar tijd, van eind 2015 tot eind 2018, hebben deze 250 bedrijven gezamenlijk meer dan 40.000 banen gecreëerd, aldus de universiteit. Na Picnic volgen Takeaway.com (het moederbedrijf van Thuisbezorgd) en cosmeticaketen Rituals.

Takeaway.com, dat onder meer bekend is van Thuisbezorgd, creëerde in drie jaar 2.272 voltijdsbanen, een groei van 88 procent. Rituals, dat op de derde plaats eindigde, creëerde 2.880 banen, een stijging van 38 procent.

Online supermarkt Picnic is het snelst groeiende bedrijf van Nederland. Dat zegt de Erasmus Universiteit Rotterdam, die een lijst van de 250 snelst groeiende ondernemingen samenstelde.