Nederland moet haatprediker tegenhouden | Binnenland – AD.nl

\Nederland moet haatprediker tegenhouden\ | Binnenland - AD.nl
COC wil dat Nederland Amerikaanse haatprediker weert
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

De Amerikaanse haatprediker Steven Andersons is voorstander van een doodstraf voor homo's en lesbiennes. 23 mei wil hij naar Amsterdam komen. 'Weiger zijn toegang', schrijft COC Nederland in een brief aan staatssecretaris Mark Harbers van Justitie & Veiligheid.

COC: laat Amerikaanse haatprediker Nederland niet in

Vandaag stelde Kamerlid Kirsten van den Hul (PvdA) Kamervragen over de kwestie. Ze nam de brief van het COC als aanleiding.

De ultraradicale geestelijke uit het Amerikaanse Arizona predikt al jaren haat tegen LHBTs. Nadat in Orlando bezoekers van homonachtclub Pulse bij een terreuractie waren omgekomen, liet hij juichend weten blij te zijn met weer vijftig pedofielen minder.

In een BBC-documentaire zegt hij dat homos en lesbiennes het beste een kogel door hun eigen hoofd kunnen schieten. In dezelfde documentaire zegt hij dat LGBT (de Engelstalige variant van LHBT) voor hem staat voor Let God Burn Them.

Botswana heeft in 2016 de haatprediker het land uitgezet nadat hij in een lokale radioshow had opgeroepen tot het vermoorden van alle homos in Botswana. Hij is ook niet meer welkom in het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Afrika en Jamaica.

Het COC roept staatssecretaris Harbers op Anderson te beschouwen als ongewenste vreemdeling en hem de toegang tot Nederland te ontzeggen. Diverse wetten geven Harbers die bevoegdheid als personen een gevaar vormen voor de openbare orde.