Weiger Amerikaanse haatprediker de toegang tot Nederland | Binnenland – AD.nl

\Weiger Amerikaanse haatprediker de toegang tot Nederland\ | Binnenland - AD.nl
COC: Deze Amerikaanse haatprediker wil dat overheden lhbters vermoorden
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

Het kabinet kijkt of het mogelijk is om de Amerikaanse haatprediker Steven Anderson de toegang tot Nederland te ontzeggen. Dat zegt minister Blok vandaag. Anderson is voorstander van een doodstraf voor homo's en lesbiennes.

“Ik heb een aantal van zijn uitspraken gelezen en die vind ik verschrikkelijk. Hij spreekt op een manier over homoseksuelen die echt ver staat van wat ik vind en ook van de standpunten van Nederland”, zegt minister van Buitenlandse Zaken Blok vandaag.

Homobelangenvereniging COC eiste dat Anderson de toegang tot het land werd ontzegd. Daar sloten VVD, PvdA en SGP zich vandaag bij aan.

“De specifieke toelating tot Nederland ligt bij de collega van Justitie en Veiligheid. Op dit moment geldt geen visumbeleid voor de Verenigde Staten. Over zijn uitspraken kan ik alleen maar mijn afschuw uitspreken.” 

De 37-jarige radicale extremistische dominee Steven Anderson wil op 23 mei op eigen gelegenheid een bezoek aan Amsterdam brengen. Zijn doel is vooral zieltjes winnen.

De ultraradicale geestelijke uit het Amerikaanse Arizona predikt al jaren haat tegen LHBTs. Nadat in Orlando bezoekers van homonachtclub Pulse bij een terreuractie waren omgekomen, liet hij juichend weten blij te zijn met weer vijftig pedofielen minder.

In een BBC-documentaire zegt hij dat homos en lesbiennes het beste een kogel door hun eigen hoofd kunnen schieten. In dezelfde documentaire zegt hij dat LGBT (de Engelstalige variant van LHBT) voor hem staat voor Let God Burn Them.