Na 44 jaar wint Nederland weer het Eurovisie Songfestival! – NOS

Na 44 jaar wint Nederland weer het Eurovisie Songfestival! - NOS
Reacties op winst Nederland in finale Songfestival (gesloten)
Het is een historische dag voor Nederland. Voor het eerst sinds 44 jaar heeft een Nederlandse inzending het Eurovisie Songfestival gewonnen. Duncan won met zijn nummer Arcade. Italië eindigde op plek 2, Rusland op plek 3.

“What the hell just happened?” – een mooie zin om een persconferentie te openen. Duncan Laurence deed het net. De zanger werd meteen na zijn winst van de finale van het Eurovisie Songfestival meegenomen naar een zaal om de pers te woord te staan. Daar kreeg hij een groot applaus, en gooide hij een fles water om. “Ik ga de trofee nooit meer loslaten”, zei hij. “Ik kan hier geen lied over schrijven. Ik kan dit niet in woorden uitdrukken.”

De Nederlanders waren in ieder geval goed gemutst en waren vol vertrouwen aan de deur. Zij denken dat Duncan Laurence het songfestival zal winnen en dat hij het evenement naar Nederland zal halen. “Volgend jaar Amsterdam”, aldus een van hen optimistisch.

“Ik kan het niet geloven, ik sta te shaken. Het was zo spannend tot op het einde”, zegt Duncan in een eerste reactie aan Cornald Maas en Jan Smit. “Music first. (…) Ik ga gewoon zingen zoals in mijn hart voelt.”

Nederlandse fans maken zich klaar voor finale

Natuurlijk reageert iedereen enthousiast op de winst van Duncan. Maar er wordt heel veel CAPSLOCK gebruikt, en veel gehuild, is te zien in de reacties op social media.

Volgend jaar is het Songfestival dus in Nederland. Waar? In dit artikel keken we eerder naar de opties.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

Naar eigen zeggen had de zanger, die al weken als favoriet werd gezien door de bookmakers, weinig last van druk. “Ik had zoiets van: weet je wat, het gaat om de muziek. Dus alsjeblieft, in Nederland, of waar dan ook: pak die pen op, pak die gitaar, of dat keyboard. Want je ziet: het kan!”