Hoe Duncan Laurence het Songfestival naar Nederland haalde – Volkskrant

Hoe Duncan Laurence het Songfestival naar Nederland haalde - Volkskrant
Duncan Laurence eerste Nederlandse Songfestival-winnaar in 44 jaar
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088-0561561. De servicepagina kunt u hier vinden. Klik hier om direct de digitale krant te lezen.

“Ik weet niet wat ik moet zeggen, echt niet”, zei een geëmotioneerde Laurence na het behalen van de winst tegen Jan Smit en Cornald Maas.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

Naar eigen zeggen had de zanger, die al weken door de bookmakers als favoriet werd gezien, weinig last van druk. “Ik had zoiets van: weet je wat, het gaat om de muziek. Dus alsjeblieft, in Nederland, of waar dan ook: pak die pen op, pak die gitaar, of dat keyboard. Want je ziet: het kan!”

3FM doet niet via de radio, maar via Facebook live verslag het Songfestival, waarin Duncan Laurence ons land vertegenwoordigt. Middagjocks Mark van der Molen en Rámon Verkoeijen voorzien het liedjesfestival vanaf 21:00 uur van ‘vakkundig commentaar’. “We lopen meer dan een minuut voor op NPO 1 en de Belgische en Britse tv, dus de uitslag bij ons als eerst”, twittert Rámon.

De 25-jarige zanger behaalde in totaal 492 punten en verwees daarmee Italië (465 punten) en Rusland (369) naar respectievelijk de tweede en derde plaats. Aan de finale deden in totaal 26 landen mee.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.