Hoe beleeft Nederland de landelijke ov-staking? De stations zijn een oase van rust – Trouw

Hoe beleeft Nederland de landelijke ov-staking? \De stations zijn een oase van rust\ - Trouw
Ov grotendeels plat door staking, Schiphol annuleert vluchten
De grootste problemen doen zich voor op de wegen vanuit het zuiden richting de Randstad. Ook rond Den Haag en Rotterdam staan flinke files.

De langste files stonden rond 7.30 uur op de A2 van Maastricht naar Eindhoven, op de A4 van Den Haag naar Rotterdam en op de A6 van Lelystad naar Muiden.

Op al deze wegen moeten automobilisten in de ochtendspits rekening houden met drie kwartier tot een uur extra reistijd.

In het hele land rijden nagenoeg geen treinen en bussen. Op de treinstations worden reizigers geïnformeerd over de staking, meldt een woordvoerder van de NS. De gevolgen beperken zich zeker niet tot de Randstad, melden de diverse regionale omroepen.

Video: Sommigen hebben geluk tijdens ov-staking

Omdat de rechter oordeelde dat Schiphol wel bereikbaar moet zijn, rijdt er een noodpendel van Amsterdam Centraal naar de luchthaven. Op het traject rijden vier treinen per uur, normaal zijn dat er 25 per uur. Schiphol vraagt mensen de luchthaven zoveel mogelijk te mijden.

Verschillende regionale vervoerders proberen ook om zo veel mogelijk treinen te laten rijden. Keolis, dat onder meer onder de namen Syntus, Allgo, Blauwnet en Twents rijdt, laat weten dat op een aantal trajecten ongeveer twee derde van de treinen gewoon rijdt.

Topman Dick Benschop van Schiphol houdt dinsdagochtend op de luchthaven hoogstpersoonlijk toezicht op de gang van zaken. Benschop heeft op Schiphol overnacht. “Ik wilde niet het risico lopen te laat te zijn”, vertelt hij aan NU.nl. De onvoorspelbare dag zat wel de hele nacht in zijn hoofd, bekent hij.

De luchthaven heeft veel extra mensen ingezet om alles in goede banen te kunnen leiden. De topman is tot nu toe tevreden over het verloop van de ov-staking.

“Het loopt allemaal door en de drukte is te doen”, legt hij uit. “Maar ik krijg doorlopend updates van het team. Het gaat ons vooral om de veiligheid: we willen vooral chaotische toestanden voorkomen met de duizenden mensen die hier per uur aankomen.”

Zon tachtig vluchten zijn dinsdag op Schiphol geannuleerd vanwege de landelijke ov-staking. Volgens een woordvoerder van de luchthaven hebben veel passagiers gebruik gemaakt van de mogelijkheid hun vlucht gratis om te boeken.

Het verkeer naar Schiphol loopt dinsdagochtend vast op de snelweg A4. Op matrixborden wordt gewaarschuwd dat mensen niet mogen uitstappen. Doen ze dat wel, dan riskeren ze een boete van 240 euro.

De zegsman van Schiphol verwacht dat het de komende uren steeds drukker wordt. “We adviseren reizigers: als je nog komt, houd dan de actuele reisinformatie in de gaten.”

Behalve treinen en bussen blijven ook de meeste veerponten dinsdag naar verwachting aan de kant liggen. Zo zullen er bijvoorbeeld in Amsterdam geen ponten over het IJ varen.

In Amsterdam is de IJtunnel dinsdag exclusief geopend voor fietsers, ander langzaam verkeer en hulpdiensten. Beide tunnels van de doorgang onder het IJ zijn dinsdag gesloten voor snel verkeer, zoals autos. Ook voetgangers zijn, om veiligheidsredenen, die dag niet welkom in de tunnel.

Studenten kunnen moeilijk op hogescholen en universiteiten komen, doordat treinen, bussen, trams en metros waarschijnlijk niet of amper rijden. Daarom hebben veel onderwijsinstellingen hun tentamens en verplichte colleges geschrapt of verplaatst. Dit geldt bijvoorbeeld voor de UvA, de Universiteit Utrecht en de Hogeschool Rotterdam.

Op andere instellingen, zoals de Vrije Universiteit Amsterdam, de Rijksuniversiteit Groningen en de hogescholen van Arnhem en Nijmegen, gaan de tentamens en verplichte colleges gewoon door. Studenten krijgen het advies rekening te houden met extra reistijd. De landelijke studentenvakbond LSVb vindt dit “absurd”.

In het stads- en streekvervoer wordt van dinsdagochtend tot woensdagochtend gestaakt uit protest tegen de leeftijd waarop ov-personeel met pensioen mag. De vakbonden willen dat de pensioenleeftijd 66 jaar blijft en niet wordt verhoogd, omdat medewerkers in het openbaar vervoer te maken hebben met fysiek en mentaal zwaar werk.

Het is een hele operatie om het autoverkeer op Schiphol in goede banen te leiden. Door de landelijke ov-staking komen er drie tot vier keer meer autos naar de luchthaven dan normaal.

Een team van 31 handhavers en achttien verkeersregelaars moet zorgen voor een goede doorstroming. Vooralsnog lijkt dat aardig te lukken, constateert Henk van der Meer, de manager van de afdeling die gaat over het toezicht en handhaving op Schiphol.

Voor de gelegenheid is er op de zesde verdieping van de terminal een actiecentrum ingericht, vanwaar er een goed overzicht is op de drukte.

De speciale aanpak moet voorkomen dat het verkeer vastloopt en mensen zoals vorig jaar bij de grote stroomstoring op de snelweg uit de auto stappen om hun vlucht te halen. De vertraging is rond het middaguur vanaf de A4 tussen de drie en vijf minuten, zegt Van der Meer.

Door de ov-staking van vandaag hebben sommige werknemers ervoor gekozen om thuis te werken. Veel mensen vinden het niet erg om zo nu en dan niet te hoeven pendelen:

In Velsen-Noord heeft kapper Jan Waagmeester ook last van de staking. De pont bij Velsen vaart vandaag namelijk niet. Daarom kunnen voetgangers en fietsers het Noordzeekanaal niet oversteken. De alternatieve route over de sluis is ook nog een afgesloten. Een aantal afspraken zijn daarom verzet. “Het wordt dus niet knippen, maar vegen vandaag”, zegt Waagmeester tegen NH Nieuws. Hij maakt er vandaag het beste van. “Nee, ik maak me niet meer zo druk hoor. Dan maak ik het hier netjes met de bezem, lees ik mijn krantje, en loop ik morgen een stapje harder.”

Zon tachtig vluchten zijn dinsdag op Schiphol geannuleerd vanwege de landelijke ov-staking. Volgens een woordvoerder van de luchthaven hebben veel passagiers gebruik gemaakt van de mogelijkheid hun vlucht gratis om te boeken.

Door de staking kwamen veel mensen met de auto naar de luchthaven. Er ontstond daardoor file op de A4 en mensen werden met matrixborden gewaarschuwd dat ze niet uit mochten stappen. Doen ze dat wel, dan riskeren ze een boete van 240 euro. De ov-staking leidt vooralsnog niet tot grote problemen op de luchthaven. “De situatie op en rond Schiphol is beheersbaar”, klinkt het. “Mensen zijn goed voorbereid op de stakingen in het openbaar vervoer en de gevolgen daarvan.”

Op last van de rechter rijdt vier keer per uur een trein tussen Hoofddorp en Amsterdam Centraal, via Schiphol. De luchthaven heeft extra personeel ingezet om het verkeer buiten in goede banen te leiden en onwetende reizigers te informeren. Zo worden bij de bagagebanden in de aankomsthal flyers uitgedeeld over de staking.

Dertig leerlingen van de Rotterdamse havo/vwo voor muziek en dans hebben afgelopen nacht op school geslapen. Vandaag is een belangrijke repetitie, en door de ov-staking hadden ze anders niet op school kunnen komen.

Op Utrecht Centraal zijn de schilders wel blij met de ov-staking. “We kunnen lekker onze gang gaan, en er zijn geen mensen die ergens tegenaan kunnen lopen”, zegt een schilder tegen RTV Utrecht. “Dat moeten ze vaker doen”, lacht hij. Op een normale dag letten veel reizigers niet op en raken ze met hun spullen pas geverfde palen en hekjes aan.

Een andere medewerker van de NS vertelt dat ze staakt omdat de pensioenleeftijd de afgelopen decennia steeds verder omhoog is gegaan. “Ik ben 28 jaar geleden in dienst gekomen bij de NS en toen was de verwachte pensioenleeftijd 61 jaar. Daar heb ik keihard voor gewerkt en keihard aan meebetaald. Het doet mij zeer dat die leeftijd nu omhoog is gegaan naar 70 jaar.”

Na de drukte in de ochtendspits vanochtend is het nu weer rustig op de weg. Vrijwel alle files zijn inmiddels opgelost, meldt de ANWB.

In het NOS Radio 1 Journaal vertelt een van de actievoerders waarom hij vandaag staakt. Hij staat met een groepje in de stationshal van Amsterdam CS. “Dit gaat iedereen aan”, zegt hij. “Dit is een conflict met de overheid niet met de NS.” Hij zegt dat hij zich gesteund voelt door de NS, maar wil wel “gezond de eindstreep halen”.

De beroepen conducteur en machinist vallen volgens hem in de categorie zwaar. “We ervaren agressie, zelfdoding op het spoor en hebben onregelmatige roosters. Uit onderzoek blijkt dat mensen met zware beroepen tien jaar korter leven. Dus het klopt niet dat iedereen ouder wordt, zoals het kabinet zegt. De mensen voor wie dat niet geldt, moet je dan ook compenseren lijkt me.”

De meeste Nederlanders vinden dat de AOW-leeftijd te snel stijgt. Volgens vakbond CNV vindt 68 procent dat de pensioenleeftijd bevroren moet worden. Onder vrouwen is het percentage nog hoger; 79.

Bijna de helft van de ondervraagden is bang om de pensioenleeftijd niet gezond te halen en 87 procent vindt dat mensen met een zwaar beroep eerder met pensioen moeten kunnen. Verder steunt 65 procent de acties van vandaag.

Op de kunstvakhogeschool Rotterdam, Codarts, bleven studenten vannacht slapen. Door de ov-staking zou het vandaag lastig zijn om op school te komen, en er is vandaag een belangrijke repetitie. Een verslaggever van RTV Rijnmond maakte ze vanochtend wakker, zo zijn ze zeker op tijd:

De ov-staking van vandaag is de grootste in 15 jaar tijd. Over de reden zijn vakbonden duidelijk: “er staat nu echt wat op het spel”, zegt FNV-bestuurder Tuur Elzinga: