Zombiedrug crystal meth steeds vaker in Nederland gemaakt – NOS

\Zombiedrug\ crystal meth steeds vaker in Nederland gemaakt - NOS
Drugskartels willen Europa aan de crystal meth krijgen
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

De politie stuit op steeds meer crystal methlabs in Nederland. Mexicaanse drugskartels proberen de drug in West Europa aan de man te brengen, waarschuwen politiebronnen in het AD.

Mexicaanse kartels proberen Nederland en Europa aan de crystal meth te krijgen

Methamfetamine of crystal meth is een verwoestende en verslavende drug die tot nu toe nauwelijks gebruikt wordt in Nederland. Volgens politiebronnen zijn Mexicaanse drugskartels bezig de markt uit te breiden. Voorzitter Jan Struijs van politievakbond NPB spreekt van een zorgwekkende situatie.

Na een inval op een drugsboot in het Brabantse Moerdijk hield de politie vorige maand drie Mexicanen aan. In februari van dit jaar zijn ook al twee Mexicanen opgepakt in een crystal methlab in Wateringen. Eén van die twee komt uit de regio Sinaloa, waar een berucht drugskartel actief is. De politie kijkt vreemd op van de plotselinge aanwezigheid van Mexicanen in crystal methlabs, zegt politiewoordvoerder Robbert Salome.