Zware buien trekken over Nederland: code oranje voor bijna het hele land – Trouw

Zware buien trekken over Nederland: code oranje voor bijna het hele land - Trouw
LIVE | Nederland bereidt zich voor op onweer en harde windstoten
Eerder ging de waarschuwing al gelden voor Noord-Brabant, Limburg, Zuid-Holland, en Zeeland. In de laatste twee provincie was het noodweer als eerste voorbij. In Zuid-Holland gold dinsdagavond laat nog code geel en voor de noordelijke provincies was in eerste instantie al code geel afgegeven. Ook deze waarschuwingen gelden inmiddels niet meer.

De buien trokken van het zuidwesten naar het noordoosten. Tijdens die buien was er kans op windstoten van 75 tot 100 kilometer per uur.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9930. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.bd.nl te lezen.

Volgens Weerplaza konden de onweersbuien zelfs gepaard gaan met hagelbuien en zware windstoten met snelheden tot 120 kilometer per uur. Die bleven in het zuiden en westen van het land uit, maar kunnen mogelijk nog wel voorkomen in het oosten. In Eindhoven werd rond 22.10 uur een rukwind van 93 kilometer per uur gemeld.

De brandweer in Zuid-Holland Zuid had negen uitrukken. "Het viel gelukkig wel mee", liet een woordvoerder weten. "Een boom over de weg, wat water in een flat waar aan de gevel werd gewerkt en een instabiele glaswand."

LIVEBLOG: Onweersbuien trekken de regio binnen

Vooralsnog zijn er weinig schademeldingen of meldingen over slachtoffers door het noodweer. De meeste bliksemontladingen gaan van wolk naar wolk en slaan dus niet ergens in, melden de meteorologen van Weerplaza.

Vanwege het voorspelde noodweer was in vrijwel de hele regio de avondvierdaagse voor vandaag geschrapt. Lees ook: Bijna alle avondvierdaagsen in regio afgeblazen

Het treinverkeer heeft last van het onweer dat over Nederland trekt. Van en naar Breda kwamen de treinen stil te liggen door een beschadigde bovenleiding, meldt spoorbeheerder ProRail. Monteurs mochten de schade pas herstellen toen het niet meer onweerde.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

Dat gold ook voor het spoor tussen Bergen op Zoom en Vlissingen, waar ook geen treinen reden door meerdere storingen. Die zijn waarschijnlijk aan blikseminslag te wijten.

Tussen Helmond en Eindhoven werd het treinverkeer tot stilstand gebracht door een gestrande trein en een boom die over het spoor ligt. Tussen Geldrop en Weert raakte een trein een boom die op de bovenleiding was gevallen. Een trampoline die tegen een trein waaide legde het treinverkeer stil tussen Zevenaar en Duiven.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9970. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.tubantia.nl te lezen.

Het noodweer arriveerde te laat om invloed te hebben op de avondspits. Rond 19.30 uur bereikten de eerste buien Zeeuws-Vlaanderen.

Celstraf van vijf jaar geëist na vondst harddrugs in vliegtuig 04-06-2019 | Incidenten ZWOLLE – Het Openbaar Ministerie (OM) Oost-Nederland heeft een gevangenisstraf van vijf ja… Rijverbod voor vier Bulgaren die acht trekkers foutief vervoerden 04-06-2019 | Buitenland RHEINE – Maandagochtend 3 juni controleerde de Duitse politie in het Duitse Rheine vier trekkers met… Ook Corendon wil schadevergoeding Boeing 04-06-2019 | Zakelijk Nieuws AMSTERDAM – Reisorganisatie Corendon wil een vergoeding van Boeing voor de "miljoenen&quot…

Extreem zware regenval verwacht op dinsdagavond

Op verschillende plekken in het zuiden en oosten van het land werden de avondvierdaagsen uit voorzorg afgelast. Op andere plekken werd de langste wandelafstand ingekort, zodat deelnemers op tijd weer terug konden zijn. Ook organisatoren van andere buitenactiviteiten trokken hun conclusies op basis van de weersvooruitzichten.

ILT: Spoor steeds veiliger, maar samenwerking betrokken partijen moet beter 04-06-2019 | Algemeen DEN HAAG  – Voor de tweede keer rapporteert de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) over d… Matrans neemt SCA Logistics over 04-06-2019 | Bedrijfsnieuws ROTTERDAM – SCA is voornemens SCA Logistics BV in Rotterdam te verkopen aan het Nederlandse bedrijf … April beste maand ooit voor Rotterdamse haven 04-06-2019 | Haven Nieuws ROTTERDAM – De containeroverslag in Rotterdam blijft groeien. Na een recordjaar in 2018 en een&…

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.