Vanaf vandaag is Disney+ gratis te proberen in Nederland – AD.nl

Vanaf vandaag is Disney+ gratis te proberen in Nederland - AD.nl
Disney brengt streamingdienst Disney+ exclusief in Nederland uit
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

Onder meer de films Star Wars: The Last Jedi, Avengers: Infinity War, Beauty and the Beast, Incredibles 2, Maleficent, Mary Poppins Returns, Finding Nemo, Pirates of the Caribbean, Frozen, Bambi en de originele The Lion King zijn op de dienst te bekijken.

Disney+ krijgt vanaf 12 november ook allerlei eigen originele series, die zijn tijdens de twee testmaanden nog niet te bekijken. Het gaat dan onder meer om Star Wars-serie The Mandalorian en een aantal series rond personages uit de Marvel-films. Ook komen er originele Disney+-films, zoals Lady en de Vagebond en een nieuwe versie van Home Alone.

In maart voorspelde de Amerikaanse nieuwssite The Information al dat Disney Nederland als proeftuin voor zijn dienst wilde gebruiken. Door Disney+ eerst in Nederland te testen, zou het bedrijf willen voorkomen dat het betreden van de competitieve Amerikaanse markt gepaard gaat met technische problemen.

Floris wordt enthousiast van gadgets, films, series en games, maar als er iets slechts tussen zit begint hij al snel te brommen. Wordt daarom door collegas ook wel de Maarten van Rossem van de techjournalistiek genoemd. Die geuzenaam draagt hij met trots.

Disney+ wordt op 12 november definitief uitgebracht. Vanaf dat moment kost de dienst 6,99 euro per maand en wordt het aanbod uitgebreid met nieuwe producties die alleen via de streamingdienst te bekijken zijn.

Na de eerste twee probeermaanden kost Disney+ 6,99 euro per maand of 69,99 euro per jaar. Eerder kondigde Disney aan dat gebruikers van de dienst zeven profielen kunnen aanmaken, en dat er gelijktijdig op maximaal vier apparaten gekeken kan worden.

Het abonnement van gebruikers in de proefperiode wordt automatisch omgezet in een betaald abonnement als zij het niet voor of op 11 november stopzetten.

Nederland was naast de VS en Canada al één van de eerste drie landen waar Disney+ vanaf 12 november beschikbaar zou zijn. Nu blijkt ons land het exclusieve testland te zijn. Disney+ is vanaf donderdag twee maanden gratis te proberen.