Dit is het nieuwe logo van Nederland, dat 2 ton heeft gekost – Business Insider

Dit is het nieuwe logo van Nederland, dat 2 ton heeft gekost - Business Insider
Nederland heeft nieuw logo: een oranje tulpje tussen de N en L
Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren?

102 Nederland heeft een nieuw logo: de letters N en L met daartussen een gestileerde tulp. Het nieuwe logo is onderdeel van nieuw beleid van minister Sigrid Kaag (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) om Nederland duidelijker op de kaart te zetten.

Het logo vervangt het tot nu toe veelgebruikte tulpje Holland van het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC).

Het nieuwe logo is breed inzetbaar, van hightech tot agrifood en van sport tot cultuur, aldus de minister. “Een eenduidig internationaal imago is positief voor onze export en het aantrekken van investering en talent.”

Ministeries, ambassades en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) kunnen het logo vanaf januari gebruiken. De nieuwe stijl kostte het Rijk 200.000 euro en dat is volgens Kaag “een kleine investering op een heel groot overheidsbedrag om het verdienvermogen van Nederland in het buitenland zo slim en aantrekkelijk mogelijk neer te zetten”.

Den Haag – Minister Kaag (Buitenlandse Zaken) trekt 200.000 euro uit voor een nieuw logo dat Nederland in het buitenland beter op de kaart moet zetten. Dat is een klein bedrag. Geen ander land werkt met 40, 50 jaar oude logos.

Het oude logo was volgens het kabinet verouderd. Er is een nieuwe gemaakt. NL Netherlands staat er in oranje letters te lezen. De pootjes van de N en de L zijn zo vormgegeven dat er een tulp in te zien is.

Maandag wordt het logo officieel onthuld. Het logo is volgens ministers Kaag en Wiebes (Economische Zaken) ontwikkeld om ons internationale imago verder te versterken.

Ministeries, ambassades en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland kunnen het nieuwe logo inzetten, bijvoorbeeld op paviljoens bij internationale beurzen of bij handelsmissies.