Hattrick Wijnaldum, debuutgoal Boadu op mooie avond voor Oranje – NOS

We houden ermee op hier in Amsterdam. Wat het EK betreft, zijn we terug op 12 juni 2020. Dan staat in Rome de openingswedstrijd van het EK gespeeld. Tot dan!

De twee jonge debutanten bij Oranje, Calvin Stengs en Myron Boadu, stonden na afloop van de 5-0 zege op Estland trots verslaggever Jeroen Stekelenburg te woord. De 20-jarige Stengs had een basisplaats en was goed voor twee assists, de 18-jarige Boadu viel in en scoorde bij zijn debuut.

De reactie van Georginio Wijnaldum na de EK-kwalificatiewedstrijd van het Nederlands elftal tegen Estland.

De EK-kwalificatiecyclus is voorbij; 20 van de 24 tickets voor Euro 2020 zijn vergeven. De laatste vier startbewijzen komen in maart uit de play-offs van de Nations League.

Duidelijk is al dat Oekraïne een van de tegenstanders van het Nederlands elftal wordt op het EK. Beide landen zijn ingedeeld in groep C van de Europese eindronde.

Het onderwerp racisme werd in Nederland flink aangewakkerd na het incident met Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira. Het nieuws bereikte ook het Nederlands elftal, dat eerder op de dinsdag middels een foto een duidelijk statement maakte.

Het EK wordt in twaalf landen gehouden. Nederland levert met Amsterdam ook een speelstad. Landenploegen met een speelstad genieten thuisvoordeel tijdens de Europese eindronde die ter ere van de zestigste verjaardag van de UEFA in twaalf landen wordt afgewerkt.

Wales heeft zich voor de tweede keer in de historie geplaatst voor het EK. Door twee goals van Aaron Ramsey won de halvefinalist van Euro 2016 thuis met 2-0 van Hongarije.

Genoeg is genoeg, was het bericht van Oranje, terwijl de spelers gezamenlijk in een cirkel poseerden. Op deze manier probeerde het Nederlands elftal een einde te maken aan het racisme.

Door de overwinning werd Wales achter Kroatië tweede in EK-kwalificatiepoule E. Als Wales-Hongarije gelijk was geëindigd, was Slowakije vanwege een 1-0 zege op Azerbeidzjan naar het EK gegaan.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088-0561588. De servicepagina kunt u hier vinden. Klik hier om direct de digitale krant te lezen.

Myron Boadu luistert zijn debuut in Oranje op met een doelpunt! De 18-jarige aanvaller van AZ schiet de 5-0 binnen, alleen voor de keeper, na een prachtige pass van invaller Strootman.

Een hattrick voor de aanvoerder: Wijnaldum schiet na een assist van Stengs oog in oog met de Estste doelman de 4-0 binnen.

Oranje krijgt een cadeautje van de Esten en Wijnaldum pakt hem uit: de aanvoerder schiet de 3-0 binnen.

Het geschenk wordt overhandigd door verdediger Mets, die zenuwachtig wordt van de jagende Stengs en de bal verspeeld aan Wijnaldum. Die kan alleen op keeper Lepmets af en schuift de bal beheerst binnen.

Oranje heeft ook na rust geen kind aan Estland. De prima spelende Stengs had nog een prima actie en schot in petto, maar doelman Lepmets bracht redding.

In Frankfurt am Main hebben de Duitsers de wedstrijd ondertussen wel beslist. Door de tweede treffer van Gnabry staat het 3-1 tegen de Noord-Ieren.

En in Cardiff lijkt Wales het EK-ticket praktisch binnen te hebben. Door de tweede goal van Ramsey leiden de Welshmen met 2-0 tegen Hongarije.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.