Vos Logistics dichter bij consument met overname distributiebedrijf in Woerden – BD.nl

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9950. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.bd.nl te lezen.

OSS/WOERDEN – Europees Logistiek Dienstverlener Vos Logistics is voornemens haar marktpositie te verstevigen door overname van honderd procent van de aandelen van SNEL Shared Logistics in Woerden.

Snel Shared Logistics en Vos Logistics werken sinds enige tijd samen en De Vries zag dat beide bedrijven goede partners van elkaar waren. Dat was de basis van het besluit om Snel over te dragen, schrijft De Vries. Met het samengaan van Snel Shared Logistics en Vos Logistics komt het goede van twee werelden bij elkaar. Snel is supersterk in haar fijnmazig Benelux-netwerk en Vos Logistics heeft internationaal een zeer sterk netwerk. Snel zal samengaan met de Nederlandse organisatie van Vos Logistics, waar klanten als Welkoop, Bolsius en Akzo worden bediend, schrijft De Vries.

Deze overname past in de strategie van Vos Logistics om verder te groeien op het gebied van fijnmazige distributie, warehousing en crossdocking van goederen onder ander gericht op B2B, retail, e-commerce fulfilment en leveringen van met name grotere producten aan consumenten. Met een locatie van 65.000 m2 in Woerden is SNEL Shared Logistics goed gepositioneerd in de randstad en in staat winkels, bedrijven en consumenten snel en efficiënt te beleveren.

Daarnaast biedt de locatie mogelijkheid voor warehousing en orderfulfilment voor klanten. Peter de Vries, directeur en eigenaar van SNEL Shared Logistics wordt onderdeel van het management team van Vos Logistics en blijft verantwoordelijk voor de operatie in Woerden.

Duurzaamheid staat bij beide ondernemingen hoog in het vaandel; “Samen zijn we nog beter in staat antwoord te bieden op de groeiende vraag naar efficiëntere en duurzame mobiliteit en logistiek. Door de goederenstromen van beide organisaties te combineren vergroten we de bezettingsgraad van voertuigen. Dit verlaagt de CO2 en stikstof uitstoot, en stelt ons in staat tijdig in te spelen op de energietransitie voor distributie in steden,” aldus Frank Verhoeven, CEO Vos Logistics.

Vos Logistics uit Oss neemt collega-logistiek dienstverlener Snel Shared Logistics uit Woerden over. Peter de Vries, managing director van Snel, schrijft over het voornemen tot overname in een brief aan het personeel van Snel. De voorgenomen overname moet nog wel worden goedgekeurd door de Autoriteit Consument en Markt (ACM).

Ben Vos, CFO Vos Logistics: “Door schaalvergroting en digitaliseren van bedrijfsprocessen zijn we in staat sneller te leveren in de gehele Benelux, beter te integreren met de systemen van klanten en stijgende kosten onder controle te houden. Zo blijven we een aantrekkelijke partij om mee samen te werken.”

Peter de Vries zegt in de brief dat hij voornemens is de komende twee jaar te blijven leidinggeven aan Snel en het samengaan met Vos Logistics te begeleiden. Hij spreekt naar het personeel de hoop uit dat zij begrip hebben voor het besluit tot verkoop en willen bouwen aan een nieuwe episode voor ons bedrijf.

Peter de Vries, Directeur SNEL Shared Logistics ziet in de overname het beste van twee werelden samenkomen: “Vos Logistics biedt een uitstekende basis voor de continuïteit en uitbouw van mijn onderneming. In combinatie kunnen we meegroeien met onze klanten. Hoewel onze posities op dit moment goed bezet zijn, ben ik ervan overtuigd dat we samen nog beter in staat zijn om voor medewerkers een aantrekkelijk perspectief te bieden en daarmee te anticiperen op de schaarse arbeidsmarkt.”

Bij Snel Shared Logistics in Woerden werken circa 350 medewerkers. Er is een vloot van trekkende en getrokken eenheden van circa 350 eenheden.

Toine van Gils, Managing Director Vos Logistics Solutions, verwacht te profiteren van de goede reputatie en ervaring van SNEL Shared Logistics: “We werken al enkele jaren samen waarbij SNEL Shared Logistics de fijnmazige distributie verzorgt voor onze warehouseklanten. Dit tot tevredenheid van betrokken partijen. De culturen van beide ondernemingen sluiten goed op elkaar aan en in dienstverlening zijn we complementair aan elkaar.”

De transactie is in afwachting van goedkeuring door de ACM. De ondernemingsraden van beide ondernemingen hebben inmiddels positief geadviseerd over deze overname.

Nieuw Food-Grade warehouse van Bakker Transport & Warehousing feestelijk geopend 02-12-2019 | Bedrijfsnieuws HEERENVEEN – Vrijdag 21 juni werd de eerste paal geslagen voor een nieuw te bouwen Food-Grade Wareho… Dode door explosie op industrieterrein Lochem 02-12-2019 | Bedrijfsongevallen LOCHEM – Een ontploffing op een industrieterrein in het Gelderse Lochem heeft maandag iemand he… BMW steekt 400 miljoen euro in iNext-fabriek 02-12-2019 | Bedrijfsnieuws DINGOLFING – Automaker BMW investeert 400 miljoen euro in zijn grootste fabriek in het Duitse D…

Fotos VOS BAETSEN FLEUREN KARPACK BAARS TRANSCOM Stuur uw fotos naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Waarschuwing voor dichte mist in Overijssel 01-12-2019 | Weer en Verkeer DE BILT – In Overijssel geldt code geel omdat er plaatselijk sprake kan zijn van dichte mist, m… Twee lichamen gevonden in stuurhut van viskotter UK165 Lummetje 01-12-2019 | Incidenten DEN HELDER – Duikers hebben twee lichamen gevonden in de stuurhut van de gezonken viskotter UK1… Duikers hervatten zoekactie opvarenden kotter Lummetje 01-12-2019 | Incidenten DEN HELDER – Opnieuw gaan duikers van de marine op zoek naar twee opvarenden van de gezonken vi…

Waarschuwing voor verkeer: mist en gladheid 30-11-2019 | Weer en Verkeer DEN HAAG – Verkeer moet zaterdagavond en -nacht rekening houden met "verraderlijke weersom… Slechts enkele schapen van vorige week gekapseisd schip gered 30-11-2019 | Buitenland CONSTANTA – Reddingswerkers hebben maar 254 van de bijna 15.000 schapen kunnen redden van het v… Eerste duik naar vermiste kotter Lummetje einde van de middag 30-11-2019 | Algemeen DEN HELDER – De marine kan zaterdag waarschijnlijk aan het einde van de middag voor het eerst d…

Vos Logistics neemt SNEL Shared Logistics over 01-12-2019 | Bedrijfsovernames en fusies OSS/WOERDEN – Europees Logistiek Dienstverlener Vos Logistics is voornemens…