34% van de treinen viel uit door winterweer

Op het Nederlandse spoor zijn maandag 34% van de treinen geschrapt als gevolg van het winterweer. Van de rijdende treinen had ruim veertig procent een vertraging van 3 minuten of meer.Extra inzet personeel Vanwege het winterweer zette ProRail extra personeel in. Incidentenbestrijders stonden klaar op strategische plekken, waardoor ze snel mogelijk konden handelen bij incidenten. Ook werkten treinverkeersleiders, inspecteurs, BOA’s, meteorologen en medewerkers van het weerbureau en meldkamer spoor nauwgezet samen om het treinverkeer zo veel mogelijk op gang te houden. Spoormedewerkers van Asset Rail, BAM, Strukton Rail en VolkerRail werkten dag en nacht door om storingen zo snel mogelijk op te lossen.riva past haar dienstregeling niet op voorhand aan” zegt het spoorbedrijf.

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Sneeuw zorgt ook dinsdag voor vertraging op het spoor

Eén gedachte over “34% van de treinen viel uit door winterweer”Willem Kentie schreef: december 12, 2017 om 4:21 pmIk denk dat we deze ProRail cijfers maar met een flink korreltje (strooi)zout moeten nemen. Mis de opsomming van het uiteindelijk aantal vervoerde reizigers en het aantal reizigers dat niet in een trein kon stappen omdat het rollend materieel niet genoeg capaciteit had. Tipje voor de planners; Als je besluit om bepaalde treinseries niet te rijden moet je de treinseries die dan wel gepland zijn te rijden, dus geen ICM3 inleggen als je Virms genoeg hebt staan.Problemen op het spoor Hoewel NS en ProRail ervoor kozen om met een aangepaste dienstregeling te rijden, waren er zondag en maandag toch veel problemen op het spoor. Rondom Amsterdam, Utrecht, Schiphol, Den Haag en Zaandam was er maandag zeer beperkt treinverkeer mogelijk. Maandagavond rond 20.00 uur meldde NS dat er ruim zestig storingen op het spoor waren, waarvan de meeste wisselstoringen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De sneeuwval van de afgelopen dagen zorgt ook dinsdag nog voor vertragingen op het spoor. NS rijdt weer volgens de normale dienstregeling, maar er vallen nog veel treinen uit. Tussen Utrecht Centraal en Den Bosch rijden er minder Sprinters door de weersomstandigheden. Deze problemen duren de hele ochtend.

HoofdspoorOp het hoofdspoor hadden de Sprinters Utrecht – Zwolle en de Sprinters Dordrecht – Den Bosch relatief vaak vertraging.  De laatst genoemde trein had gisteren in meer dan 70% van de situaties een vertraging van 3 minuten of meer. Toch zegt het cijfer niet veel: een niet rijdende trein is immers veel vervelender. Rond Utrecht, Amsterdam en Schiphol reden maandagavond lange tijd nauwelijks treinen.

Zaandam at Twitter: