Vier broers terecht voor uitbuiten asielzoekers

Vier broers terecht voor uitbuiten asielzoekers
Vier broers terecht voor uitbuiten asielzoekers
Willemien SchenkeveldGisteren, 13:06Vier broers die ervan worden beschuldigd in hun wasserij in Zaandam vluchtelingen te hebben uitgebuit, zeggen nergens van te weten.
Het OM beschikt over de getuigenissen van acht vluchtelingen uit verschillende landen. Ze moesten soms tot 12 uur op één dag met nat wasgoed sjouwen voor een loon van 4,50 per uur of vaak helemaal niets. Maar Hosni W. uit Krommenie had nooit iets van zulke misstanden gemerkt bij zijn Syrische ’collega’s’ op de werkvloer.
De vier broers wezen vaak naar ene Gabi of Gabor, een Hongaar die de leiding zou hebben gehad over de wasserij en over de administratie zou beschikken. De politie heeft deze man niet kunnen achterhalen. De broers hebben ook geen moeite gedaan hem op te sporen.

Hij had wel contact met ze – als geboren Egyptenaren kunnen de broers immers makkelijk met de Syrische vluchtelingen praten. Maar dat die dringend geld nodig hadden om hun familie over te brengen, had Hosni nooit gehoord. En hij noch broer Walid A. uit Zaandam, die vaak bij de wasserij langskwam, hadden opgemerkt dat werknemers vaak bleven slapen.

De zaak wordt vrijdag vervolgd.


Zaandam at Twitter: