Politie pakt drie meisjes op bij Pascal College in Zaandam

Politie pakt drie meisjes op bij Pascal College in Zaandam
Politie pakt drie meisjes op bij Pascal College in Zaandam
Ook van het nabijgelegen Zuiderzee College kwam een korte reactie, dat van deze school géén eigen leerlingen betrokken waren bij het incident.
Lees ook: Agent hard in gezicht geschopt
,,Het Pascal College betreurt dat er vandaag feitelijk onjuiste berichtgeving is verschenen in de media. Er zou op school een vechtpartij zijn geweest tussen leerlingen waarbij ook de politie werd belaagd. Omdat wij juist bekend staan als een fijne en veilige school, willen we een juist beeld geven van de gebeurtenissen”, meldt de schoolleiding.

,,Maandag zullen we in de lessen aandacht besteden aan de gebeurtenissen en de gevaren van het gebruik van social media.”

,,Vier jongeren bedreigden een drietal leerlingen van onze school via social media. Afgelopen donderdag (8 februari) stonden ze, met een groep sensatiezoekers, bij de school. Dankzij een melding van de moeder van een van onze leerlingen, konden zowel de school als de politie snel reageren, waardoor een confrontatie is voorkomen. Er is geen sprake geweest van een vechtpartij, omdat onze bedreigde leerlingen veilig binnen zijn gebleven.”

Zaandam at Twitter: