Tienermeisjes vallen agenten aan bij school in Zaandam

Een ruzie tussen leerlingen op een school e in Zaandaam is gisteren totaal uit de hand gelopen. Politieagenten die op de melding van een vechtpartij afkwamen werden door de ruziënde leerlingen geschopt en uitgescholden. De politie spreekt van “onacceptabel geweld” tegen agenten. Drie meisjes in de leeftijd van 13, 14 en 15 jaar zijn aangehouden. Dit melden de politie, NH Nieuws en de Telegraaf.

De aanleiding van de ruzie onder de scholieren was een bedreiging van een meisje via social media. Het zou gaan om leerlingen van twee verschillende scholen. Toen de agenten bij de school kwamen was de ruzie al behoorlijk uit de hand gelopen. Een gesprek was niet mogelijk. De groep keerden zich direct tegen de politiemensen. Zij zijn bedreigd, uitgescholden en getrapt. Tijdens een aanhouding van een 14-jarig meisje is een collega vol in zijn gezicht getrapt.

Teamchef Tjin Asjoe: De jonge scholieren waren direct buitensporig agressief naar de collegas. Zij konden hierdoor ook niet hun werk doen, dat is onacceptabel welke leeftijd je ook hebt. Je moet gewoon van de collegas afblijven. Twee agenten hebben aangifte gedaan wegens belediging en geweld. Vanwege het lichamelijke geweld, maar ook de scheldwoorden van de meisjes naar de collegas; ze riepen woorden als “kankerpolitie”, aldus de teamchef.

Wijkagenten zijn vanmorgen het gesprek aangegaan met de conciërges van beide scholen:”Dit soort escalaties willen we in de toekomst zeker voorkomen en daarom gaan wij dit gesprek aan. De politie zoekt beelden van het incident. Veel scholieren hebben met hun telefoon staan filmen.

Gistermiddag werden er op de Pascalstraat in Zaandam drie meisjes aangehouden wegens belediging, mishandeling, bedreiging en verzet bij aanhouding.

“Ter plaatse troffen wij een meerdere scholieren waarvan een aantal ruzie met elkaar had. Toen de situatie voor onze ogen dreigde te escaleren hebben wij ingegrepen. Hierop keerde de groep scholieren zich tegen ons.”

“Tijdens een aanhouding heeft een 14-jarig meisje een collega met volle kracht in het gezicht geschopt. De collega heeft hierdoor ernstig letsel opgelopen.”

Rector Ellen Veenker-Aalbers van het Pascal College stuurde in de loop van de middag een brief aan de ouders waarin wordt getwist dat het een vechtpartij op de school betrof (iets wat de politie niet schreef en ook wij niet publiceerden). Er zou zelfs geen vechtpartij zijn geweest, alleen “een handgemeen”.


Zaandam at Twitter: