Vrouw bewusteloos uit het water gehaald in Zaandam

Vrouw bewusteloos uit het water gehaald in Zaandam
Vrouw bewusteloos uit de Zaan gehaald
ZAANDAM – Een vrouw is vanmiddag in Zaandam in de Zaan beland. Dat gebeurde ter hoogte van de Conradwerf, pal naast de Dr. J.M. den Uylbrug.

Een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland bevestigt het voorval. Bij aankomst van de brandweer bleek de vrouw zichzelf al in veiligheid te hebben gebracht door op de kade te klimmen. Het ging echter niet goed met haar, want ze was niet aanspreekbaar.

"Mogelijk is ze bevangen geraakt door de kou", aldus de woordvoerder. Ambulancemedewerkers hebben zich over haar ontfermd, waarna ze naar het ziekenhuis is gebracht. Omdat enige tijd onduidelijk was of er meer mensen in het water lagen, hebben brandweerduikers verder gezocht in het water. Er zijn geen andere drenkelingen aangetroffen. 

Vanmiddag, zondag 11 maart, werd bij de Conradwerf, onder de Den Uylbrug een vrouw bewusteloos uit het water van de Zaan gehaald.

Omdat de vrouw niet kon vertellen of ze in het gezelschap van anderen was, zijn er zoekacties door de brandweer in het water uitgevoerd.

Bij de actie werden verschillende brandweerauto’s, politieauto’s, ambulances en een traumahelicopter ingezet. De eerste melding kwam rond 13:30 binnen.


Zaandam at Twitter: