Vrouw (29) overleden aan verwondingen na steekpartij Zaandam

Vrouw (29) overleden aan verwondingen na steekpartij Zaandam
Bulgaarse slachtoffer van steekpartij overleden
De vrouw die vrijdagavond 9 februari zwaargewond op de Czaar Peterstraat in Zaandam werd aangetroffen, is vrijdag aan haar verwondingen overleden.

De voorlopige hechtenis van de 44-jarige verdachte is afgelopen week door de raadkamer van de rechtbank met 90 dagen verlengd.Het slachtoffer was een 29-jarige Bulgaarse vrouw. Zij werd op 9 februari laat in de avond zwaargewond op straat aangetroffen, nadat de verdachte, een Bulgaarse man, met een bebloed mes het politiebureau aan de Nicolaasstraat in Zaandam was binnen gelopen. Ten tijde van het misdrijf was de vrouw 28 jaar.Hij vertelde aan de agenten dat verderop een vrouw lag die was neergestoken. De agenten troffen de vrouw op het trottoir aan. Ambulancepersoneel bracht het slachtoffer in kritieke toestand naar het VU-ziekenhuis.

'De voorlopige hechtenis van de 44-jarige verdachte die die vrijdagavond werd aangehouden is afgelopen week door de raadkamer van de rechtbank met 90 dagen verlengd', aldus de politie. Uit onderzoek is gebleken dat de oorzaak van dit incident vermoedelijk is gelegen in de relationele sfeer.

Heb je een nieuwstip of nieuwsfoto? Voeg ons toe op Whatsapp. Liever mailen of anoniem tippen? Bekijk hier hoe dat kan.

Ter plaatse trof de politie de vrouw aan. Zij lag op het trottoir en werd ondersteund door omstanders. Aangezien de vrouw geen goed voelbare polsslag meer had, startte de politie met levensreddende handelingen. Deze werden na enkele momenten al overgenomen door ambulancepersoneel. 

De 29-jarige vrouw die vrijdagavond 9 februari zwaargewond raakte bij een steekpartij op de Czaar Peterstraat in Zaandam, is aan haar verwondingen overleden.

Het slachtoffer, een 28-jarige Bulgaarse, werd in kritieke toestand overgebracht naar het VU-ziekenhuis in Amsterdam waar zij is overleden. De man die het steekincident had gemeld, een 44-jarige Bulgaar, werd als verdachte aangehouden.

De voorlopige hechtenis van een 44-jarige verdachte Bulgaar is door de rechtbank met 90 dagen verlengd. De politie meldt op op haar website dat “de oorzaak van dit incident vermoedelijk is gelegen in de relationele sfeer.”

Op 9 februari meldde zich omstreeks 23.20 een man aan het politiebureau aan de Nicolaasstraat in Zaandam. Hij had een bebloed mes bij zich en vertelde dat er verderop een vrouw lag die was neergestoken.

De vrouw die vrijdagavond 9 februari zwaargewond op de Czaar Peterstraat in Zaandam werd aangetroffen, is aan haar verwondingen overleden. Dit heeft de politie vrijdagmiddag bekendgemaakt.

Ter plaatse trof de politie de vrouw aan. Zij lag op het trottoir en werd ondersteund door omstanders. Aangezien de vrouw geen goed voelbare polsslag meer had, startte de politie met levensreddende handelingen. Deze werden na enkele momenten al overgenomen door ambulancepersoneel. Het slachtoffer, een 28-jarige Bulgaarse, werd in kritieke toestand overgebracht naar het VU-ziekenhuis in Amsterdam.


Zaandam at Twitter: